duminică, septembrie 24

Emil Boc anunță modificări în Programul Rabla pentru Autoturisme de anul viitor

0
332

Programul Rabla pentru Autoturisme se va derula începând cu 2023 cu mai multe modificări, anunță primarul Clujului, Emil Boc.

Casarea și despăgubirea proprietarilor se va face prin intermediul primăriilor, iar oamenii vor primi banii în mână și nu sub forma unor taloane care se foloseau pentru achiziția unei mașini noi. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul mediului, cu reprezentanții Agenției Fondului de Mediu, cu primarii din Asociația Municipiilor am stabilit mecanismele prin care descentralizăm programul Rabla Local pentru mașini”, anunță Boc, citat de Agenția de presă Rador.

Primarul Clujului anunță că a fost stabilită modalitatea prin care se va derula, în viitor, programul rabla. Administrațiile locale vor fi cele care se vor ocupa de dosarele de casare a mașinilor mai vechi de 15 ani, scrie g4media.

Noutatea, arată Emil Boc, constă în faptul că, în schimbul rablelor, oamenii vor primi bani și nu vouchere folosite la cumpărarea altei mașini, ca până acum.

Cetățenii care au mașini mai vechi de 15 ani și le dețin de cel puțin un an în proprietate vor putea, cel mai sigur de la 1 ianuarie, dar e posibil chiar din decembrie, să caseze acel autovehicul prin depunerea unui dosar la Primărie cu niște documente sumare: talonul, dovada că solicitantul locuiește în Cluj-Napoca, dovada că au dus mașină la casare, la o firmă de specialitate, să dea o declarație pe proprie răspundere că nu a mai primit bani și din alte programe de acest gen și vor primi câte 3.000 de lei”, a mai spus Emil Boc.

Pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, oamenii trebuie să se înscrie on-line unitar, la nivel național, tot la Ministerul Mediului. Ulterior listele vor fi trimise primăriilor, care se vor ocupa de prelucrarea dosarelor și plata sumei de 3.000 de lei.

Programul acesta se va derula pe o platformă națională, înscrierile inițiale se vor face pe acea platformă, după care Ministerul Mediului va transmite din fiecare localitate câți s-au înscris, noi vom prelua dosarele, le vom verifica, vom face plățile și vom putea, astfel, să scoatem multe rable de pe raza municipiilor și să oferim și o recompensă, 3.000 de lei totuși contează”, a mai spus Emil Boc.

Leave a reply