miercuri, ianuarie 26

El e viitorul Patriarh al BOR? Mitropolitul Olteniei îi spulberă pe Teodosie și Șoșoacă: ”Vaccinați-vă! Știința își spune cuvântul”

0
3327

Într-o țară în care conducerea BOR înseamnă creștinii să nu respecte măsurile de protecție sanitară anticoronavirus și unde există fanfaroni periculoși ca Teodosie de la Constața, apar totuși și lideri religioși de la care românii pot lua lumina rațiunii.

Este cazul ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, care pare să-și fi pus în cap multe capete încoronate bisericesc atunci când a sprijinit în public vaccinarea anti-COVID.
Se știe, în Biserică există mulți adepți ai teoriilor de tip rusesc potrivit cărora virusul nu există, conspirații care au îngrijorat Uniunea Europeană.
Mai mult, pe acest val promoscovit a apărut și un nou partid. AUR, zis și ”Alianța Unirii cu Rusia”, care se interpune pe axa ce leagă Biserica Ortodoxă Română și Biserica Rusă.
“Știința își spune cuvântul. După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel”, spune mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, într-un interviu pentru PressHub.
”Preoții s-au rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie”, mai spune Irineu.
IPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, se declară încrezător în vaccinul anti-COVID:
“Noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie. Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse”.
Mitropolitul Olteniei crede că după vaccinare lucrurile vor fi altfel:
“Nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău. Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic“.
El a dat asigurări că Biserica va fi alături de Armată în campania de vaccinare.
“Nu știu în acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face. Lucrul important este ca noi să participăm la binele și la viața credincioșilor pentru că ei sunt confrații noștri. Și Dumnezeu iubește toți oamenii”, a mai spus IPS Irineu, pentru PressHub.

Cazul Teodosie duce spre iad

Spre deosebire de Irineu, la Constanța Biserica e reprezentată de un personaj malefic: ÎPS Teodosie.
Întrebat la o televiziune locală dacă nu cumva pierderea unei vieţi omeneşti în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinajul de Sf. Andrei, nu ar fi un preţ prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc, IPS Teodosie a răspuns:
“Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu”, a spus Teodosie.

ÎPS Teodosie, bun prieten cu Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, aflat în pușcărie pentru corupție

Cu alte cuvinte, pentru alde Teodosie, Șoșoacă și alți militanți e ok să moară oameni din cauza unui pelerinaj!

Diana Șoșoacă este senatoare AUR (partidul lui George Simion, zis și ”Alianța Unirii cu Rusia”), un ”pui” politic creat de PSD pentru a manipula alegătorii fostului Partid România Mare al lui Corneliu Vadim Tudor.
Șoșoacă a fost lângă Teodosie și a incitat populația la nesupunere civică.

Leave a reply