„El Clasico” Barcelona-Madrid, lovit de Tsunami!

0
518

Cel mai faimos derby fotbalistic din lume riscă să fie în pericol. „El Clasico”, aşa cum este cunoscut meciul dintre echipele FC Barcelona şi Real Madrid, se va juca sub ameninţarea haosului, deoarece forţele obscure independendiste din Catalunya promit că vor da din nou lovitura.

Imagine de la momentul în vcare Tsunami a atacat Aeroportul din Barcelona, încecând să provoace haos aerian

Tsunami Democràtic, organizaţie investigată pentru acţiuni de tip terorist şi implicată în atacul asupra Aeroportului El Prat, a emis o declarație în care solicită în mod explicit mobilizarea adepților săi în timpul meciului dintre FC Barcelona și Real Madrid.


Platforma care a organizat mai multe acţiuni de factură teroristă, după condamnarea liderilor catalani implicaţi în acţiunea de rupere a Catalunyei de Spania, au cerut deja celor două cluburi să se implice în cauza independenţei, dar, din moment ce nu a existat niciun răspuns explicit din partea celor două entităţi fotbalitisce, a trecut la nivelul următor.

În textul publicat pe rețelele de socializare, capii Tsunami afirmă că sunt dispuși să meargă până la sfârșit și îşi asmut susţinătorii împotriva a orice e legat de meciul de fotbal, în stadion sau în afara lui, prin acţiuni masive de protest al căror scop este să pună în pericol siguranţa publică.


Unul dintre cei care s-au alăturat acestui apel a fost Carles Puigdemont. Fostul președinte al Guvernului regional catalan, fugit în Belgia de justiţia spaniolă, a scris un mesaj prin care a solicitat mobilizarea masivă a susținătorilor săi, cu un atac direct asupra Spaniei.

„Important: pe 18 decembrie, Tsunamiul Democratic continuă mobilizarea pentru libertate și democrație. Independența este libertatea și democrația. Asta se află în întreaga lume că Spania represivă încearcă să intimideze, să tacă și să lichideze”, a scris el.

Relaţia Bartomeu-Puigdemont, pericol pentru fotbal

Miercuri, a avut loc o întâlnire la sediul Ligii de fotbal din Spania pentru a discuta cele mai periculoase cinci scenarii care ar putea afecta disputarea partidei de fotbal.

Două dintre ele implică direct Tsunami Democràtic:

1 – protestatarii violenţi riscă să invadeze terenul de fotbal

2 – sosirea autobuzului Real Madrid către Camp Nou va fi blocată de anarhiştii pro-independenţă

Jose Maria Bartomeu, preşedintele clubului de fotbal catalan, a respins însă riscurile majore, spunând că meciul se va disputa în condiţii de siguranţă.

Leave a reply