Efectul Trump: șefa de presă de la Casa Albă, infectată și ea cu COVID!

0
687

Kayleigh McEnany se alătură unei liste în creștere a angajaților de la Casa Albă și a înalților oficiali republicani apropiați de Donald Trump care au dat rezultate pozitive la testul coronavirus în ultimele zile.

Kayleigh McEnany, care a anunțat ea însăși pe Twitter știrea îmbolnăvirii sale,  a spus că nu are simptome, se află în carantină și nu a avut „contacte strânse”, anunță presa de peste Ocean.

„După ce am fost testată negativ în mod constant, inclusiv în fiecare zi de joi, luni am dat pozitiv pentru Covid-19, deși nu am niciun simptom”, spune McEnany într-un comunicat postat pe contul său de Twitter. Ieri a avut o scurtă întâlnire cu jurnaliștii în aer liber, fără a purta mască, potrivit AFP.

„Niciun reporter, producător sau membru al presei nu este considerat un contact strâns în conformitate cu echipa medicală de la Casa Albă”, se menționează în declarație, în care ofițerul de presă susține că „nu a cunoscut anterior diagnosticul lui Hope Hicks înainte să organizeze joi o conferință de presă la Casa Albă „.

Hope Hicks, alături de președintele SUA, înainte de îmbolnăvirile pe bandă rulantă

Hope Hicks, în vârstă de 31 de ani, este consilierul pe care Donald Trump l-a arătat ca fiind primul contact dde contagiune din cercul său cel mai apropiat. Contagierea lui Hicks a fost motivul pentru care președintele SUA a început izolarea și a fost supus testului în care a dat rezultate pozitive.

De la anunțul lui Trump, vinerea trecută, ”picătura” de cazuri pozitive în rândul persoanelor care au lucrat sau lucrează în Casa Albă a fost constantă, în mijlocul tronsonului final al alegerilor prezidențiale din SUA și cu o bătălie deschisă în Senat pentru înlocuirea lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă.

Președintele Comitetului Național Republican, Ronna McDaniel; Managerul de campanie al lui Trump, Bill Stepien; fostul guvernator al New Jersey, Chris Christie; fostul consilier Kellyane Conway sau senatorii Ron Johnson, Thom Tillis și Mike Lee și-au anunțat testul pozitiv în ultimele zile.

Mai mulți au participat la prezentarea din 26 septembrie a candidatului Curții Supreme a lui Trump, Amy Coney Barrett, în Grădina de Trandafiri a Casei Albe.

Leave a reply