miercuri, august 17

Efectul Rizea? DNA cere acordul Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Bănicioiu

2
1712

Direcţia Naţională Anticorupţie cere procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un deputat, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ar fi vorba despre deputatul Nicolae Bănicioiu.

„În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată”, precizează DNA, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit DNA, procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Procurorii anticorupţie notează că, în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri şi ar fi primit direct, de la unul dintre aceştia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra ministrului Sănătăţii şi a funcţionarilor publici din cadrul acestei instituţii şi că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de numirea în funcţia de manager/menţinerea în funcţia de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfăşurau proceduri de achiziţii publice şi alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Ulterior, spun anchetatorii, aceeaşi persoană ar fi primit de la aceiaşi oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de ministru, funcţie deţinută în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015.

DNA informează că cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi un număr de 182 de volume în format electronic, dintre care 40 în format letric.

Dezvăluirile lui Cristian Rizea i-au vizat puternic pe Bănicioiu și Costoiu

Rizea spune că are probe că actualul rector al Politehnicii a luat 100.000 de euro șpagă

Cristian Rizea, condamnat definitiv pentru corupție în România și refugiat în Republica Moldova, a ieșit la rampă cu dezvăluiri la Realitatea Plus, care pun lupa pe mai mulți oficiali, demnitari și oameni din serviciile secrete din perioada în care el a activat politic.

”Eram în cercul de încredere al lui Victor Ponta”, recunoaște Rizea, care explică astfel de ce a avut acces la informații care i-au adus sume mari de bani din afaceri oculte.

După ce a dezvăluit că Sebastian Ghiță a avut un plan ”de a pune Realitatea TV la picioarele PSD”, Rizea a șocat prin dezvăluirile despre doi foști demnitari PSD: Mihnea Costoiu, actual rector al Universității Politehnice București și fost ministru al Cercetării și Mircea Bănicioiu, fost ministru al Sănătății.

”Am avut acțiuni, prin interpuși, alături de Bănicioiu, la firma care a construit clubul ONE în spațiul fostei cantine R2 din Complexul Studențesc Grozăvești. Cel care a rezolvat preluarea cantinei și închirierea spațiului pentru firma care urma să facă un club mai tare decât Bamboo a fost Mihnea Costoiu. El a primit 100.000 de euro pentru implicarea sa, există probe clare. Și Bănicioiu, dacă nu l-ar ține în brațe cei de la DNA, nu ar sta acum așa de liniștit. Îi știu bine pe toți, am fost în vacanțe cu Bănicioiu, nu există niciun secret”, a spus Rizea.

Pe larg despre dezvăluirile lui Cristian Rizea, AICI

VEZI ŞI:

A apărut fugarul Rizea! ”Costoiu a luat șpagă 100.000 de euro pentru clubul din Grozăvești”. Reacția Ecaterinei Andronescu

Cîțu: ”Ciolacule, veți plăti toți PSD-iștii pentru distrugerea României!”. Datorie de 50 de miliarde de lei în 2020

Raportul Hurun: Cei mai bogaţi chinezi au câştigat o sumă record în dolari în 2020, echivalentul PIB-ului Marii Britanii

Secţia Clinica de Recuperare Cardiovasculară devine secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara

 

Leave a reply