sâmbătă, ianuarie 29

Efectul Rafila și rânjetul Grindeanului-OUG 13. PSD nu se învață minte și minte, minte și iar minte!

0
2231

Sorin Grindeanu se face că n-a semnat Ordonanța 13 care a fost la un pas să scoată România din UE și să-i scape pe toți corupții de la vârful politicii în frunte cu Liviu Dragnea.

După ce s-a umplut de bani la ANCOM, a ajuns prin combinații securistice la dreapta și la stânga lui Marcel Ciolacu, pe poziția numărul 2 în PSD.

Ce face Sorin Grindeanu aici? Exact ce-a făcut și când a aprobat OUG 13 în ședința de Guvern pe când era prim-ministru: minte, minte și iar minte.


În loc să profite de aducerea în partid a lui Alexandru Rafila, care cu toată lipsa lui de caracter știe cu ce se mănâncă datele pandemiei, Grindeanu intră pe același discurs conspiraționist și iresponsabil îmbrățișat de PSD încă de când a explodat pandemia.

Practic, încurajează populația să nu respecte nimic din ce fac autoritățile azi, cu același scop pe care îl au și conspiraționiștii care ies pe stradă să ceară anularea ”botniței”: destabilizarea României.

„Am văzut cu toții poziția PNL și a președintelui Klaus Iohannis, care, inclusiv ieri, la Bruxelles, după preocupările pentru încălzirea globală, ne-a spus iar despre anumite măsuri de combatere, mască, spălat. Aș fi vrut, ca și dumneavoastră, să îi văd mai vehemenți, dacă pot să spun așa, privind măsurile de combatere a pandemiei”, a declarat Grindeanu, într-o conferință de presă, în care a venit fără mască, dar și dacă o avea probabil că o arunca ostentiv după modelul Romașcanu.

Indiferent cât de gravă ar fi situați din România, PSD nu se dezminte. Cu o seară înainte, la televiziunea de casă a partidului, Marcel Ciolacu însuși a ridiculizat din nou măsurile de protecție anticoronavirus ca pretext pentru un nou atac la Iohannis.

De fapt, președintele a fost acuzat că luptă să scadă prețul la gaze în loc să se ocupe de pandemie, ca și când una se bate cap în cap cu cealaltă.

Spoiala aplicată de tandemul Ciolacu-Grindeanu la PSD, inclusiv prin aducerea lui Alexandru Rafila în partid, nu poate păcăli însă pe nimeni.

Astfel de metode de ascundere a gunoiului sub preș au mai fost practicate și înainte la PSD, spune jurnalistul Dan Tăpălagă, și nimic nu s-a schimbat pe fond în partidul creat pe osatura baronilor însetați de sevă bugetară:

”Cu toate aceste gesturi reformiste și fapte de netăgăduit, PSD se confruntă cu o mare problemă de credibilitate. Ea nu va putea fi rezolvată prin câteva gesturi cosmetice. Nimeni nu crede azi că PSD se schimbă în mod real sau că se poate schimba cu adevărat. Am mai văzut trucaje similare și în 2016, când Liviu Dragnea a câștigat alegerile cu o campanie pozitivă, atipică pentru PSD, iar apoi a venit urgia peste România.

Toată lumea bănuiește că în spatele unor figuri onorabile, Rafila, Dâncu sau alții, se vor tupila din nou, în tăcere, armate de personaje dubioase așteptând prilejul să dea din nou atacul la resurse în stilul binecunoscut. Până la urmă, oștirea de baroni locali, primari și consilieri județeni, adică grosul acestui partid, este acolo, la locul ei, neschimbată.”

VEZI ŞI:

BREXIT. Ce nu le spune Boris Johnson englezilor despre ruptura de UE. ”Vor să ne controleze libertatea”

No deal BREXIT. Modelul Australia echivalează cu ruptura dură de UE

Rafila, deconspirat! A ascuns că e PSD-ist din 2010 și a pângărit morții de la Colectiv!

 

 

Leave a reply