marți, noiembrie 30

Efecte miraculoase! Care sunt cele două substanțe farmaceutice care au redus la jumătate decesele în cele mai grave cazuri de Covid-19

Decesele au scăzut cu aproximativ o treime după utilizarea ambelor medicamente
0
915

Rezultatele unui studiu clinic lansat joi în Regatul Unit sugerează că combinația de tocilizumab, un medicament utilizat până acum pentru tratarea artritei reumatoide, și a unui corticosteroid precum dexametazona, pot reduce decesele cu aproape jumătate la mai mulți pacienți, conform elperiodico.com

Acest “efect” care ar reduce mortalitatea a fost identificat la pacienții spitalizați cu hipoxiedeficit de oxigen – și „inflamație semnificativă” care au necesitat ventilație mecanică invazivă, potrivit unei declarații emise de cei responsabili pentru procesul de recuperare, condus de Universitatea din Oxford.

În cazul persoanelor admise care au necesitat doar tratament neinvaziv cu oxigen, decesele au scăzut cu aproximativ o treime după utilizarea ambelor medicamente.


Colaborare în sistemul public de sănătate din Marea Britanie

Același studiu clinic la scară largă, cu colaborarea sistemului de sănătate publică din Marea Britanie, a detectat deja în iunie că dexametazona, o substanță low-cost, care reduce inflamația, contribuie la salvarea de vieți în rândul celor mai grav bolnavi bolnavi de covid-19.

Ce este dexametazona? La ce servește împotriva coronavirusului?

 

Cercetătorii au stabilit acum că tocilizumab, administrat intravenos, poate reduce mortalitatea în sine cu 4% și că efectul său este amplificat atunci când este utilizat în combinație cu corticosteroidul.

Rezultatele lor se bazează pe un studiu randomizat în care 2.022 pacienți au primit medicamente pentru artrită și alți 2.094 au primit îngrijirea obișnuită.

Rezultatele indică faptul că 596 dintre persoanele care au primit tocilizumab au murit în decurs de 28 de zile (29%), comparativ cu 694 dintre cei care nu au fost tratați cu acel medicament (33%).

Aceste cifre sugerează că pentru fiecare 25 de persoane tratate cu acest medicament, o viață a fost salvată, potrivit celor responsabili pentru proces.

Tocilizumab a crescut, de asemenea, șansele pacienților de a fi externate în 28 de zile, de la 47% la 54%.

Cel mai eficient

Tocilizumab este cel mai eficient anticorp monoclonal descoperit până acum pentru tratarea avalanșei” de citokine [acea producție necontrolată de proteine ​​inflamatorii suferite de pacienții grav bolnavi] ”, subliniază Marcos López Hoyos, președintele Societății Spaniole  de Imunologie.

“Beneficiul este modest, dar având în vedere puținele instrumente terapeutice pe care le avem, acesta este un medicament care trebuie utilizat în acest context”, adaugă el.

“Studiile anterioare cu tocilizumab au arătat rezultate eterogene și nu era clar dacă pacienții ar putea beneficia de acest tratament.

Știm acum că beneficiile tocilizumab se extinde la toți pacienții covid cu niveluri scăzute de oxigen și inflamații semnificative”, a declarat el.

Alte păreri ale specialiștilor

Peter Horby, adjunct Șef de cercetare pentru proiectul de recuperare.

„Dublul impact al dexametazonei și al tocilizumabului este impresionant și foarte binevenit”, a subliniat profesorul de la Universitatea Engleză din Oxford.

Martin Landray – un alt responsabil al studiului clinic, a asigurat, la rândul său, că această combinație de medicamente „îmbunătățește supraviețuirea, scurtează șederile în spital și reduce nevoia de ventilație mecanică”.

Leave a reply