Eclipsa a ajuns în miezul Americii! Vezi imaginile NASA

0
687

Cei interesați să vadă ”live” eclipsa în condiții de calitate maximă oferită de NASA o pot face dând click AICI

UPDATE. ”Epicentrul” eclipsei de soare care traversează acum continentul nord-american se află acum chiar în mijlocul Americii, în statele Nebraska și Oregon. Vezi harta completă a eclipsei de la coasta de vest la cea de est AICI

UPDATE. Eclipsa a început deja să afecteze comunicațiile. Internetul și rețelele de socializare dau semne de aglomerare, multă lume fiind interesată să vadă în direct, via telefon sau tabletă, traseul eclipsei (îl puteți vedea în detalii, cu ore și statele atinse, AICI)

A început deja marea eclipsă de soare vizibilă foarte bine pe o fâșie importantă din continentul nord-american. Fenomenul a debutat la ora 17.20 (ora României) și se va încheia la ora 22.00 (ora României).

State ca Oregon, Idaho, Nebraska, Kansas, Tennese sau Carolina de sud vor fi traversate de o ”rază” imensă de întuneric în plină zi.

Televiziunile, rețelele de socializare, internetul, presa sunt cuplate la maximum la acest fenomen astronomic rar. Universitățile au fost luate cu asalt de solicitanți. La faimosa McGill, din Montreal, nu mai puțin de 8.000 de oameni au făcut rezervări pentru a putea privi eclipsa din interiorul instituției primind la schimb ochelari de protecție și asistență profesională.

 

Leave a reply