Echipa care lucrează la vaccinul anti-COVID ”100% sigur”

0
1047

Sunt multe laboratoarele din întreaga lume care avansează rapid pentru descoperirea vaccinului împotriva COVID-19. În Spania, laboratorul de coronavirus, condus de Luis Enjuanes, lucrează lent, dar pentru o siguranță maximă, la ceea ce pare a fi cel mai complet remediu anticoronavirus dintre toate.

Acest expert în vaccinuri amintește că primul coronavirus sintetic din lume a fost dezvoltat de echipa pe care o conduce la Centrul Național pentru Biotehnologie, care mai are în fază avansată alte trei proiecte privind dezvoltarea unui vaccin.

Dintre toate laboratoarele care lucrează în întreaga lume pentru a dezvolta acest vaccin mult așteptat împotriva pandemiei COVID-19, al tău este singurul care are experiență anterioară. Pentru Enjuanes, acestea sunt echipe cu „mare experiență”, dar „niciuna dintre ele nu lucrează cu coronavirus de 35 de ani, așa cum este cazul nostru”, spune cercetătorul citat de ziarul AS.

Vorbim de un vaccin a cărui dezvoltare este mai lentă în comparație cu studiile efectuate în alte țări, dar care, după cum indică virologa Margarita de Val, va fi eficientă și sigură – declarație pe care o repetă de încă două ori pentru a-și reitera angajamentul.

Margarita de Val

Enjuanes asigură că „în mod normal, e nevoie de 4 sau 5 ani pentru ca siguranța unui vaccin să fie determinată”, dar urgența actuală a dus la „scurtarea termenelor”.

În Spania, se lucrează la o duzină de proiecte pentru a descoperi un remediu împotriva COVID-19.

Laboratorul dirijat de Enjuanes este cel care are cea mai mare speranță de succes pentru cercetarea spaniolă.

„În cazul nostru, lucrăm la un vaccin care va merge puțin mai încet, dar care este mult mai complet deoarece l-am testat deja cu alte coronavirusuri la fel de letale pentru om ca MERS”, a declarat acest cercetător la postul TV Telecinco.

Enjuanes subliniază că echipa sa va produce, la final, un antidot care „va induce protecție 100%”.

Ministrul spaniol al științei și inovării, Pedro Duque, a asigurat că aprobarea și punerea în aplicare a vaccinului împotriva COVID-19 ar putea fi întârziată, dacă este necesar, pentru a verifica siguranța sa de 100% și pentru a se asigura că nu generează efecte secundare la om.

Leave a reply