După SUA și PE a decis să interzică aplicaţia TikTok pe telefoanele angajaţilor

0
109

Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia chineză de clipuri video TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate, a declarat marţi un oficial european, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Legislativul comunitar este cea mai recentă instituţie europeană care ia această măsură.

Interdicţia vizează inclusiv dispozitivele private conectate la e-mailul Parlamentului şi alte reţele de acces instalate pe ele, a spus oficialul, adăugând că decizia urmează să fie anunţată în curând.

Comisia Europeană şi Consiliul UE au interzis de săptămâna trecută TikTok pe telefoanele angajaţilor, subliniind preocupările tot mari cu privire la compania deţinută de firma chineză ByteDance, scrie adevarul.

Platforma deţinută de compania chineză ByteDance a fost luată în vizor de occidentali sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din întreaga lume.

China a negat în mod constant că ar avea astfel de intenţii.

În Statele Unite, aplicaţia a fost interzisă de la sfârşitul lui decembrie pe telefoanele funcţionarilor din administraţie, fiind considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Recent, şi angajaţii agenţiilor federale au fost somaţi să procedeze la fel.

Luni, Canada a adoptat o decizie similară.  India a interzis și ea aplicaţia.

Parlamentul danez a anunţat marţi că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza „riscului de spionaj”, notează AFP.

Leave a reply