duminică, martie 3

După ei, potopul! Noi cadouri otrăvite, dezmăț total cu banii țării, prăpăd garant

1
1093

E clar, actuala putere a pierdut complet orice rațiune. Teama de a nu ajunge la pușcărie i-a făcut pe lideri ca Dragnea, Tăriceanu, Olguța Vasilescu să arunce pe geam toți banii României, care de fapt nu sunt ai țării, ci trebuie împrumutați. Măsurile promise azi de majorare a salariilor și pensiilor vor fi o lovitură în moalele capului pentru viitorii guvernanți, care vor fi obligați să taie în carne vie după modelul Boc pentru a salva România de la faliment. Nenorocirea e că nimeni nu poate opri nenorocirea în derulare. O dată – pentru că votanții se vor bucura iresponsabil, ca și până acum, doi – că opoziția și Europa nu pot schimba nimic. Iar PSD și ALDE anunță măsuri populiste pe bandă rulantă, pentru a acoperi atacul la justiție.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat joi majorarea salariului minim pe economie de la 1.450 la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018. Vasilescu a spus in sedinta de guvern ca e vorba despre un proiect de Hotarare de Guvern in prima lectura care prevede ca „salariul minim brut sa creasca la 1900 lei de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale”.

„Va propunem o hotarare de guvern in prima citire prin care salariul minim brut pe tara sa creasca la 1.900 de lei,. de la 1 ian 2018 astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de reintoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferenta salariului prevazut in programul de guvernare care era de 1.550 lei de la 1 ianuarie 2018”, a spus Olguta Vasilescu, in deschiderea sedintei de guvern.

Aceasta a prezentat si un proiect de ordonanta de urgenta prin care indemnizatia minima de crestere a copilului creste la 1.250 lei fata de 1.233 lei in prezent, de la 1 ianuarie 2018.

In acest scop, indemnizatia de crestere a copilului nu va mai fi raportata pe viitor la salariul minim ci la indicele social de referinta, care este azi 500 de lei, iar indemnizatia minima va fi de doua ori si jumatate ISR, a precizat Lia Olguta Vasilescu.

Introducerea venitului minim de incluziune se amana cu un an, pana la 1 aprilie 20419 din „motive tehnice”, in conditiile in care programul informatic nu este pregatit, dar si la solicitarile primarilor, a precizat ministrul Muncii.

Pensia minima se va majora la 640 lei de la 1 iulie 2018, cand se va majora si punctu de pensie la 1.100 lei .

„Suma e aferenta salariului prevazut in programul de guvernare, de 1.550 lei de la 1 ianuarie 2018”, a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Inaintea sa, ministrul Finantelor, Ionut Misa, anuntase ca cea mai mare parte a contributiilor platite acum de angajator vor trece in sarcina angajatului, ceea ce inseamna ca din acest salariu brut de 1.900 de lei vor fi platite toate contributiile sociale. Tot Ionut Misa a anuntat ca impozitul pe salarii si pe alte categorii de venituri va scadea de la 16% la 10%.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat joi in sedinta de guvern schimbarea radicala a politicii fiscale. Misa a anuntat scaderea de la 16% la 10% a impozitului pe venit, incluzand pe langa veniturile salariale si venituri din pensii, chirii, dobanzi etc. In paralel, Misa a anuntat trecerea majoritatii contributiilor din sarcina angajatorilor in sarcina angajatilor, dar si pastrarea unei contributii de 2,25% din salariul brut in sarcina firmelor (fosta taxa de solidaritate, redenumita contributia asiguratoare pentru munca).

Detalii, AICI

1 comment

  1. H-D 3 august, 2020 at 10:50 Răspunde

    Care potop maahhhh idiotilor,POTOPUL l-a adus PNL,voi chiar sunteti spalati pe creier nu va afecteaza ce se intampla?Pe vremea PSD-ALDE,guvern votat de romani,deci,constituit LEGAL au castigat niste alegeri democratice,eram pe locul 3 in lume pe crestere economica maahhhh idiotilor,acum PNL-WERNNER,nu respecta legile in vigoare,asta vreti,se inchid terase la ora 23,politia vaneaza romanii.de aia au murit oamenii aia in *89,sa revina acum din nou DICTATURA?SUNTETI NISTE ZIARISTI CUMPARATI DE ORBAN PE 2 LEI.RUSINE!

Leave a reply