După cuplul ”Ciordache”-Dîrcă, încă un ”accident” USR-PSD! Viceprimarul USR al Timișoarei, susținut de PSD

6
2332

Partea dreaptă a eșichierului politic este dinamitată. PNL, USRPLUS și PMP se acuză reciproc pentru diverse decizii, dar cea mai dură rămâne combinația cu PNL. Toți declară că se feresc de PSD, dar nu toți o fac. Dimpotrivă, unii chiar se apropie din ce în ce mai des de un partid demonizat de dreapta politică.

Cel mai rău sună combinația USR-PSD, pentru că USR se revendică ”antisistem”, adică împotriva partidelor vechi, în special a PSD. Dar în ultima vreme, au apărut trei ”accidente” ale apropierii ale USR de PSD.

George Dircă (USR, dreapta) va lucra cu Florin Iordache (PSD, stânga), cel care le-a arătat degetul mijlociu din Parlament românilor #Rezist

1. Alegerea cuplului Florin Iordache (PSD)-George Dîrcă la șefia Consiliului Legislativ
2. Declarația primarului USR de Alba Iulia (venit de la PNL cu puțin timp înainte de alegeri) că va face majoritate cu PSD în Consiliul local
3. Votarea viceprimarului USR de Timișoara cu susținerea pe față a consilierilor partidului lui Marcel Ciolacu.
Ruben Lațcău, din partea USR PLUS, a fost ales viceprimar cu voturile PSD și Pro România. Al doilea viceprimar, Cosmin Tabără propus de PNL, a fost votat doar de cei opt liberali din consiliul local, neobținând postul.
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că al doilea post de viceprimar va rămâne liber „până când va putea fi semnat un parteneriat cu PNL privind majorităţi stabile şi asumate atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean Timiş”, relatează Hotnews.
Fritz a reiterat faptul că pentru a putea guverna este nevoie de o majoritate stabilă pentru patru ani, care are nevoie de o bază clară de încredere şi de corectitudine din partea partenerilor. Consiliul Județean Timiș este condus de liberalul Alin Nica.
Consilierul local social-democrat Radu Ţoancă a explicat poziţia formaţiunii sale, potrivit căreia PSD îşi asumă votarea reprezentantului USR PLUS Ruben Laţcău ca viceprimar tocmai pentru a debloca situaţia din Timişoara şi să fie un semnal şi pentru judeţ, dar a subliniat că acest vot „nu este un cec în alb pentru administraţia Fritz, ci unul de fairplay”.
„Fac un apel la colegii din dreapta politicii (PNL – USR PLUS – n.r.) să facă un efort. Pentru că ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva minute (tensiunile pe tema numirii celui de-al doilea viceprimar, al PNL – n.r.) este doar un episod dintr-o telenovelă care, dacă nu am trăi în vremuri tragice, ar deveni tot mai comică. Aveţi 82% din voturile timişorenilor (care s-au prezentat la urne – n.r.), iar la consiliul judeţean aveţi 73%. Nici în anii 1990-2000 Convenţia Democratică nu avea atâta susţinere. Votul timişorenilor a fost explicit, iar noi, PSD, l-am înţeles (…). Aveţi o responsabilitate imensă, orice se întâmplă. Ce vedem noi, de pe margine? Cei doi iubiţi (PNL – USR PLUS – n.r.) care şi-au jurat dragoste veşnică ne-au invitat la o nuntă la care deja lucrurile sunt deteriorate„, a afirmat Radu Ţoancă.

VEZI ŞI:

Banii Europei, blocați de Dragnea de la Budapesta. Premierul Ungariei lasă țările UE fără ajutoare anti-COVID, supărat că trebuie să respecte statul de drept

Bittman, trezește-te! ”Modelul suedez” despre relaxarea în pandemie – un eșec. Țara scandinavă trece la măsuri dure

6 comments

Leave a reply