După Cioloș, și Orban îi dă vestea proastă lui Ciolacu: ”Se poate forma o majoritate fără PSD”

2
1821

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat, după ședința actualei conducerii PNL, că sunt șanse mari ca PSD să nu ajungă la putere.

”Am analizat rezultatele alegerilor și calculul mandatelor. După discuțiile noastre e clar că se poate face o majoritate în Parlament fără PSD”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a nominalizat USRPLUS și UDMR ca posibili parteneri.


”Sunt convins că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern care să pună în practică planul de dezvolatre anunțat de PNL în campania electorală”, a spus Orban.

”Când se va ajunge la un posibil acord pentru un premier propus, îl vom anunța”, a mai spus Orban.

El a insistat că demisia sa este ”un gest de onoare, un gest personal”.

”PNL are nevoie de unitate în vremuri grele pentru țară, iar gestul meu a venit să ajute construirea unei coaliții de guvernare stabile”, a spus Ludovic Orban.

USRPLUS vine la negocieri cu propunerea lui Dacian Cioloș ca viitor premier, care a spus și el că există o șansă mare ca PSD să nu aibă acces la puterea executivă.

”Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere. Eu, dacă președintele mă va desemna, sunt gata să îmi asum această responsabilitate, nu o fac de dragul de a arunca un nume. Eu nu fac ca alții care candidează și apoi se retrag de pe liste doar așa de dragul de a atrage voturi. Nu! Eu îmi asum această propunere pe care partidul o face dar evident că președintele trebuie să facă niște calcule și să vadă în jurul cui se poate construi această majoritate și vom vedea care e opinia președintelui.

În situația aceasta nu merge cu condiții ultimative. Am spus, într-adevăr, că trebuie să fie un premier reformator care să accepte un program de guvernare care să reformeze România. Depolitizarea trebuie făcută, fără penali în funcții publice trebuie finalizată, dar să zicem că asta ține de Parlament, depolitizarea instituțiilor publice trebuie făcută, reforma administrației publice și așa mai departe”, a spus liderul PLUS la Digi 24.

„Cât de repede va fi numit noul guvern va depinde decât de repede vor merge negocierile pentru programul de guvernare. Pentru noi e foarte clar că vom începe cu asta. Poate să se întâmple în trei zile, poate să dureze o săptămână, zece zile, nu știu care e obiectivul celorlalte partide. Obiectivul nostru e să regăsim în programul de guvernare angajamentele pe care noi le-am prezentat în campanie și vizavi de care astăzi am prezentat măsuri mai concrete”, a mai spus Dacian Cioloș.

VEZI ŞI:

10 vești bune după alegeri. AUR – egal cu zero, adio Ponta&Tăriceanu, PSD – kaput, Dreapta va conduce România

Dinastia AUR: soț-soție, fiu-tată, tată-fiică, frați, soacră. Meritocrația, principiu fundamental în programul AUR

AUR a pierdut din “strălucire” la doar două zile de la alegeri. Secretarul general al organizației de tineret a demisionat

2 comments

Leave a reply