După Cioloș, și Ludovic Orban reacționează la anunțul lui Nicușor Dan privind susținerea PNL

2
1144
Premierul României și lider al PNL i-a mulțumit lui Nicușor Dan după ce acesta a anunțat public susținerea PNL în alegerile din 6 decembrie.
„Îi mulțumesc Primarului Capitalei, Nicușor Dan, pentru decizia de a susține Partidul Național Liberal la alegerile de duminică! Apreciez curajul și sinceritatea de care a dat dovadă când și-a făcut publică acestă opţiune politică, mai ales că vorbim despre fondatorul USR.
Mă bucur că Planul nostru pentru Dezvoltarea României l-a convins şi mă bucur că noi, ca parteneri, i-am câștigat încrederea.
Primăria Capitalei şi Guvernul României vor lucra ȋn aceeaşi direcţie pentru a dezvolta Bucureştiul, pentru a dezvolta România!”, a scris Orban pe pagina sa de socializare.
PNL este cel care i-a propus lui Nicușor Dan să candideze la Primăria Capitalei ca independent.
Puțin înainte de Orban, Dacian Cioloș a transmis și el public reacția USRPLUS după decizia lui Nicușor Dan.

Copreşedinte USR PLUS a precizat că declaraţiile prin care primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a exprimat susţinerea faţă de PNL reprezintă o alegere politică şi că pentru alianţă este importantă, în primul rând, aplicarea programului cu care edilul a câştigat la alegerile locale.

“E alegerea lui, o respectăm, e treaba lui, el decide ce vrea să facă cu viitorul lui politic. Pe noi ne interesează ca bucureştenii să fie bine guvernaţi. Şi câtă vreme o să ţină cont de agenda oamenilor şi de programul cu care a câştigat alegerile – pentru care noi l-am susţinut – o să aibă sprijinul nostru. Şi în continuare eu sper să reuşească ca şi primar, pentru că asta e important pentru noi acum, să îşi pună în aplicare programul cu care a câştigat primăria, nu şmecheriile astea politice. E treaba lui. Despre cât contează pentru bucureşteni anunţul acesta pe care l-a făcut acum, cu câteva zile înainte de alegeri, asta o să aflăm pe 6 decembrie, când o să numărăm voturile. Dar suntem convinşi că bucureştenii o să aleagă Alianţa USR PLUS, aşa cum au făcut-o şi la locale, de altfel”a precizat Cioloş.


Nicușor Dan: ”Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider cu toată onestitatea că PNL este varianta cea mai bună pentru România”

“Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziţie după tot răul pe care l-a făcut şi României şi Bucureştiului şi pentru asta trebuie să ieşim duminică în număr mare la vot. Opţiunea mea pentru votul de duminică este PNL. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment. (…) Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider cu toată onestitatea că PNL este varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR şi mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale”, a spus Nicuşor Dan la sediul de campanie al PNL Bucureşti.

El a argumentat că PNL are cel mai solid program de guvernare şi cea mai bună variantă de premier, respectiv Ludovic Orban, afirmând că acesta este de încredere, îşi ţine cuvântul, este loial, cu viziune, cu anvergură, vede mizele mari şi este preocupat de soluţii la probleme şi nu de beneficii de imagine.

Nicuşor Dan a afirmat că România are de absorbit “în viteză” 80 de miliarde de euro fonduri europene şi nu este timp pentru “experimente”.

Nicuşor Dan este fondatorul USR, via USB

“PNL este partidul care a negociat această finanţare europeană şi este partidul care a deferit mecanismele de implementare”, a adăugat primarul general.

De asemenea, Nicuşor Dan a subliniat că PNL are o relaţie corectă, deja funcţională cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu el.

“În în doar o lună am reuşit să rezolvăm probleme care ţin de sănătate, de termoficare, de finanţare, de mediu şi sunt convins că în patru ani putem să facem mult mai multe lucruri bune pentru Bucureşti”, a afirmat primarul Capitalei.

El a adăugat că PNL poate bate PSD la alegerile parlamentare.

“Noi în momentul acesta suntem în curs de a scoate caracatiţa PSD din Primăria Capitalei şi nu aş vrea ca această caracatiţă să-şi găsească imunitatea în Parlament sau în Guvern”, a conchis primarul Capitalei.

El a invitat românii să iasă duminică la vot şi să voteze pentru “dezvoltarea României şi noul Bucureşti”.

2 comments

Leave a reply