După ce în Coaliție nu s-a ajuns la o înțelegere, se amână revocarea Renatei Weber și schimbarea șefilor TVR și SRR

0
1437

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, marţi, prelungirea, până la 31 martie, a termenului de finalizare a rapoartelor în cazul revocării lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban. În cadrul coaliției au existat discuții privind împărțirea celor trei funcții, însă nu s-a ajuns la o înțelegere până acum, au declarat surse liberale pentru Digi24.ro.

 

“Am stabilit două noi termene, am constatat că rapoartele Televiziunii şi Radioului public nu fuseseră trimise pentru aviz la Comisiile de buget-finanţe, conform procedurii legale. Adică, în vechea legislatură, Birourile permanente reunite, când au primit rapoartele, nu le-au trimis decât spre Comisia de cultură şi nu au sesizat, pentru aviz, Comisiile de buget-finanţe”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.


Acesta a adăugat că, astfel, a fost îndreptată o eroare, fiind sesizate Comisiile de buget-finanţe pentru aviz, dar şi cele juridice pentru raport la procedura iniţiată de revocare a Avocatului Poporului.

“Practic, noi, astăzi, am îndreptat această eroare, am sesizat şi Comisiile de buget-finanţe pentru aviz, cu termen de 10 zile de emitere a avizului, şi Comisiile de cultură au primit un nou termen de finalizare a raportului, data de 31 martie – TVR şi Radio. De asemenea, s-a prelungit termenul de finalizare a raportului în Comisiile juridice privitor la procedura iniţiată de revocare a Avocatului Poporului – 31 martie”, a mai precizat președintele Camerei Deputaților.

Negocieri în Coaliție privind numirea Avocatului Poporului, șefului TVR și cel al Radioului Public

Potrivit surselor citate, liberalii sunt dispuși să renunțe la funcția de Avocat al Poporului, dacă în această poziție va fi numită o persoană independentă, pe care o recomandă activitatea. Persoana ar urma să fie propusă în baza unui acord în coaliție. Până acum, a fost propus Péter Eckstein-Kovács, nume care nu a fost însă agreat de toți liderii. PNL vrea în schimb să ia șefia TVR iar USR-PLUS cea a SRR.

Pentru șefia TVR, în PNL au fost discutate mai multe nume, printre care Mădălina Dobrovolschi și Monica Ghiurco, au precizat sursele liberale.

Pentru șefia Radioului Public, surse din USR-PLUS susțin ca ar urma să fie propus Liviu Popescu.

Leave a reply