După cazul exploziv din Germania, primele infecții și la un abator din România. Victimele: opt vietnamezi

0
854

Criza produsă de infectarea masivă a angajaților de la abatoarele din nord-vestul Germaniei nu este singulară. Iată că și un abator din România se alătură acestui fenomen trist înregistrat la fabricile de procesare a cărnii

Județul Timiș a înregistrat ieri, cel de-al 600-lea caz de COVID-19 de la începutul epidemiei.

Pe lângă câteva cazuri izolate depistate în acest weekend în zona Moravița, au fost înregistrate și două noi focare de boală. Astfel, la fabrica de procesare a cărnii Smithfield, opt vietnamezi au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, în cadrul unei acțiuni de evaluare a sănătății angajaților, anunță Banatul Azi.

Un alt focar de infecție cu coronavirus a fost depistat în județul Timiș, la Spitalul de Psihiatrie de la Gătaia.

Săptămâna trecută au fost descoperite alte două focare de infecție cu coronavirus, la Spitalul CFR și la Spitalul Municipal din Timișoara.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în Timiș în ultimele 24 de ore au fost confirmate 15 noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel încât totalul îmbolnăvirilor ajunge în județ la 600.

Coronavirusul a infectat sute de românia angajați în Germania

Un număr de 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au fost depistați infectați cu COVID-19 acum două săptămâni, jumătate dintre ei – români, potrivit datelor obținute de MAE. Consulul României la Bonn a mers la compania cu pricina, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

Cel puțin 650 de români, angajați ai celui mai mare abator din Germania, au fost infectați cu coronavirus. Reprezintă jumătate dintre toate cazurile depistate în fabrica de procesare a cărnii din nord-vestul țării. 17 dintre românii plasați în carantină au fugit, informează Ministerul Afacerilor Externe. 

Sute de angajați din centrala concernului Tönnies au fost testaţi pozitiv cu Covid19. În abatoarele miliardarului Clemens Tönnies, proprietar și al clubului de fotbal Schalke 04, unde lucrează circa 3.500 de subcontractori, inclusiv din România.

Autorităţile din Renania de Nord-Westfalia au forţat 6.500 de angajaţi şi familiile lor să intre în carantină după ce mai mult de 1.000 de muncitori de la abatorul Toennies au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a solicitat oficialilor consulari ai Poloniei, Bulgariei şi României să mobilizeze traducători pentru a-i convinge pe muncitori să respecte măsurile de izolare.

Leave a reply