duminică, iulie 21

Iohannis: „Dacă se confirmă că sunt elemente dintr-o dronă rusească, ar fi o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României”

0
287

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, dacă se confirmă că elementele descoperite de Ministerul Apărării aparțin unei drone rusești, aceasta ar fi o situație inadmisibilă și „o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”.

Declarație, Klaus Iohannis:

Înainte de a vorbi despre Summit, doresc să mă refer la informațiile de ultimă oră privind identificarea, de către MApN, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă.

Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.

În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO.

Așa cum am mai menționat, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Suntem însă alerți și în contact permanent cu ceilalți aliați din NATO.

O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră.

Președintele Iohannis susține o alocuțiune în deschiderea Summitul Inițiativei celor Trei Mări, care se desfășoară la Cotroceni.

Leave a reply