Dragoş Pîslaru: „Ieşirea de la guvernare a fost o acțiune mult prea impulsivă”

0
156

Eurodeputatul Dragoş Pîslaru, care a demisionat recent din USR şi a pus bazele partidului REPER, alături de Dacian Cioloş, este de părere că ieşirea USR de la Guvernare a fost o greşeală, fiind o acţiune mult prea impulsivă.

Dragoş Pîslaru a fost întrebat duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă crede că ieşirea USR de la guvernare a fost o greşeală. „Da,ieşirea de la guvernare a fost greşită”, a răspuns europarlamentarul, precizând că nu le-a transmis colegilor de partid la acel moment că renunţarea la guvernare este o greşeală pentru că „nu totdeauna ai capul suficient de limpede să îţi dai seama de lucrurile acestea”.

Dragoş Pîslaru a explicat că, la momentul ieşirii USR de la guvernare, valorile formaţiunii „au fost puternic îndoite sau chiar fracturate de către partenerii de la guvernare”. „Ne aducem aminte de PNDL, de faptul că se punea pe masă folosirea unor bani într-un mod discreţionar, în condiţiile în care avem resurse europene şi oricum ceream o minimă transparenţă în folosirea acestor resurse”, a explicat fostul membru USR. Potrivit acestuia, ieşirea de la guvernare nu a însemnat „numai o ţâfnoşenie la adresa schimbării miniştrilor USR”, ci a fost vorba despre „lucruri strict legate de valorile” USR.

„Acum de ce zic că a fost o greşeală, nu neapărat indignarea noastră a fost greşită în acel moment, indignarea  fost  foarte corectă, dar dacă am fi stat şi am fi încercat să  gândim un pic că vom ajunge într-un scenariu în care să avem o coaliţie PNL-PSD…(…) Uitându-ne acum în retrospectivă, cred că a fost o greşeală. Cred că am reacţionat poate prea impulsiv în acel moment şi acum, cu siguranţă, cred că una din lecţiile învăţate este să te gândeşti foarte, foarte mult la consecinţele pe care acte care par corecte la momentul respectiv le pot avea”, a mai spus Pîslaru, potrivit News.ro, citat de adevarul. Eurodeputatul a mai precizat că responsabilitatea politică nu înseamnă doar să acţionezi rapid, ci şi să înţelegi consecinţele actelor tale.

„De asta cred că lecţia este clară, nu ar fi trebuit să ieşim de la guvernare. Ar fi trebuit să rămânem să ne luptăm, pentru ca toţi cei care ne-au dat un mandat de reprezentare să găsească în continuare că suntem acolo şi că reprezentăm în continuare oameni”, a punctat Pîslaru. USR a ieşit de la guvernare în septembrie 2021, după ce Florin Cîţu, premier la acel moment, a decis să-l demită pe ministrul USR al Justiţiei Stelian Ion, motivâd că a refuzat să avizeze Programul Anghel Saligny.

Leave a reply