Donald Trump se ceartă cu Lady Gaga pe Twitter, înainte de alegerile din SUA

0
877

Chiar înainte de alegerile prezidențiale din SUA, programate a avea loc pe 3 noiembrie, Lady Gaga și echipa de campanie a lui Donald Trump fac schimb de replici tăioase pe Twitter, pe tema fracturării hidraulice (fracking).

Cântăreața pop s-a alăturat candidatului democrat, Joe Biden, pe care îl și susține, pentru a lua parte la un miting electoral „drive in”, în Pennsylvania, un stat cu o miză foarte mare în obținerea unui mandat de președinte la Casa Albă, relatează digi24.

Imediat după anunțul lui Biden, echipa de campanie a lui Donald Trump a reacţionat pe Twitter cu o postare.

”Nimic nu expune mai mult dispreţul lui Joe Biden faţă de muncitorii din Pennsylvania decât să îşi facă campanie împreună cu activista anti-fracking Lady Gaga. Acest efort disperat de a reanima entuziasmul faţă de terna sa candidatură este o palmă dată celor 600.000 de locuitori ai Pennsylvaniei care muncesc în industria fracking”, a scris, Tim Murtaugh, șeful de campanie a lui Tump.

Acesta a precizat și că Joe Biden ”a promis în mai multe rânduri activiştilor de stânga” să pună capăt fracturării hidraulice în cazul în care câștigă mandatul de președinte al Statelor Unite.

Imediat, Lady Gaga, cunoscută pentru angajamentul său anti-fracking, a postat pe Twitter o replică pentru Donald Trump și șeful acestuia de campanie.

”Hei, Tim, Hei, @realDonaldTrump, sunt atât de fericită.  Mă bucur să trăiesc fără să plătesc chirie… în capul vostru”, a scris vedeta pop.

Ce este frackingul

Fracturărea hidraulică sau frackingul reprezintă extragerea petrolului și a gazelor naturale din stânci aflate la mare adâncime, injectând produse chimice. Tehnica de fracking a propulsat Statele Unite drept cel mai mare producător mondial de petrol și gaze, însă consecințele asupra mediului sunt majore. 

În timpul campaniei, Joe Biden a declarat în repetate rânduri că intenționează să interzică fracking-ul dacă va câștiga președinția SUA. Subiectul a reprezentat și unul dintre cele mai arzătoare puncte în cea de-a doua dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden.

Leave a reply