duminică, noiembrie 28

Donald Trump schimbă macazul. Promite o tranziție liniștită a puterii și condamnă violențele

"Mă voi concentra acum pe o tranziţie ordonată şi liniştită a puterii", a asigurat Trump
0
313
 Preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, acuzat de preşedintele ales Joe Biden că a subminat democraţia, a lansat joi un apel la “reconciliere”, condamnând un “atac odios” asupra Capitoliului, informează realitatea.net, conform AFP.Într-o înregistrare video ce marchează o schimbare clară de ton, preşedintele republican s-a declarat “scandalizat de violenţa” creată de câteva sute de susţinători ai săi care au invadat miercuri sediul Congresului. 

Donald Trump

“Tocmai am trăit alegeri intense şi emoţiile sunt puternice”, dar “trebuie să ne calmăm” a adăugat el, deşi în ultimele două luni Donald Trump a aţâţat spiritele inflamate, susţinând teorii ale conspiraţiei.


“Mă voi concentra acum pe o tranziţie ordonată şi liniştită a puterii”, a asigurat Trump în acest mesaj foarte aproape de un discurs de recunoaştere a înfrângerii sale în alegeri, fără totuşi să o spună în mod explicit.

Preşedintele ales Joe Biden, a cărui victorie a fost certificată de Congres în pofida atacului de miercuri asupra clădirii ce găzduieşte cele două camere ale parlamentului american, se va muta la Casa Albă peste 13 zile.

Joe Biden a asumat deja rolul de conducător însărcinat cu vindecarea rănilor unei Americi rănite, despre care a spus că a trecut printr-una din cele mai negre zile din istoria sa. Din Wilmington, el l-a acuzat pe Donald Trump că de patru ani “a intensificat atacurile” împotriva instituţiilor democratice americane, campanie care a “culminat” miercuri.

Leave a reply