sâmbătă, iunie 25

Donald Trump: “O parodie de justiţie”

0
80

Donald Trump a criticat activitatea comisiei parlamentare majoritar democrată privind asaltul de la Capitoliu care îl acuză de “tentativă de lovitură de stat” și a denunțat ceea ce el a descris ca fiind “o parodie de justiţie”.

“Această comedie (…) este o încercare cinică de a distrage atenţia publicului de la adevăr (…), şi anume că americanii au venit masiv la Washington la 6 ianuarie 2021 cu scopul de a-şi trage aleşii la răspundere pentru semnele evidente de activitate criminală în cursul alegerilor”, a scris fostul preşedinte într-un comunicat de 12 pagini.

Aşa-numita comisie “6 ianuarie”, formată din şapte democraţi şi doi republicani, anchetează de aproape un an pentru a face lumină asupra responsabilităţii miliardarului republican în atacul partizanilor săi împotriva Congresului american, informează digi24.

În două audieri publice, aleşii au încercat succesiv să demonstreze că Donald Trump a fost în centrul unei “tentative de lovitură de stat”, “încurajându-şi” partizanii să ia cu asalt sediul Congresului, şi că el a continuat să-şi împrăştie “minciunile” chiar şi după ce cei mai apropiaţi consilieri i-au spus că a pierdut în faţa lui Joe Biden.

Leave a reply