VIDEO. Medici: „Încă respiră cu dificultate”

0
807

Donald Trump nu pare că s-a recuperat după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 și încă respiră cu dificultate, spun medicii care au văzut imaginile cu președintele american filmate din balconul Casei Albe, după ce a fost externat din spital.

Preşedintele american Donald Trump a revenit luni seară la Casa Albă, după ce timp de trei zile a fost tratat de Covid-19 la Walter Reed Medical Center.

Momentul de luni seară de la Casa Albă, din Balconul Truman, a fost unul pregătit atent, la câteva ore după ce Trump a sugerat pe Twitter că va fi externat şi că boala nu este o ameninţare serioasă, relatează stirileprotv.ro.

La puţin timp după ora locală 18.30, el a părăsit spitalul, purtând un costum şi cravată, dar şi o mască. El a salutat cu pumnul ridicat, în semn de reuşită, şi a refuzat să răspundă întrebărilor presei.

La Casa Albă, a urcat scara exterioară şi a pozat în faţa unor steaguri montate la balcon, unde imediat şi-a scos masca. El a rămas fără mască şi în timp ce a fost salutat de angajaţi de la Casa Albă, care purtau măşti, şi a filmat două clipuri pe care le-a publicat apoi online, potrivit News.ro.

Însă imaginile arată că Trump respiră cu dificultate, potrivit medicului Ilan Scwartz, expert în boli pulmonare și asistent universitar la Universitatea Alberta.

„Este un exemplu de manual privind dificultățile respiratorii. Pe lângă mușchii respiratorii (diafragma și mușchii intercostali care măresc cavitatea toracică), sunt activați și mușchii gâtului pentru a-l ajuta să respire”, a explicat Scwartz.

Și un medic britanic a observat că Trump încă are probleme după infectarea cu coronavirus, după ce a văzut imaginile de pe balconul Casei Albe, scrie Business Insider.

„Dacă te uiți la filmare, este clar că respiră cu dificultate. Nu este un om a cărui stare s-a îmbunătățit”, a declarat marți și medicul Zoe Norris la BBC.

După ce și-a dat jos masca, Trump a rămas pe balcom aproximativ două minute, timp în care a salutat îndelung la plecarea elicopterului Marine One, care îl adusese de la spitalul militar Walter Reed. De asemenea, el pare că vorbește cu cineva care nu se află în cadrul filmării, însă de pe înregistrare nu se poate înțelege ce spune președintele SUA.

Pe de altă parte, medicul președintelui american susține că Trump nu mai prezintă simptome ale bolii COVID -19 la o zi de la revenirea sa la Casa Albă.

“A avut o primă noapte odihnitoare acasă, iar astăzi nu prezintă niciun simptom. Starea lui generală este foarte bună”, a declarat marți dr. Sean Conley, potrivit unui comunicat.

Preşedintele a dat de veste, pe Twitter, că se simte de minune. A transmis un mesaj aproape mesianic către populaţia unei ţări cu 7.700.000 de cazuri de infectare şi peste 215.000 de decese din cauza coronavirusului. Cu alte cuvinte: “Eu am biruit virusul, puteţi şi voi!” Sursa: S.P.

Leave a reply