Donald Trump ar fi furat de la Casa Albă peste 300 de documente secrete

0
708

Guvernul SUA a recuperat peste 300 de documente etichetate „strict secret” din proprietatea fostului preşedinte Donald Trump din Florida, inclusiv materiale de la CIA, Agenţia de Securitate Naţională şi FBI, potrivit unor surse The New York Times, citate de Reuters.

Un lot iniţial de peste 150 de documente secrete a fost recuperat de Arhivele Naţionale din SUA în ianuarie, a relatat The New York Times.

Apropiații lui Trump au oferit Departamentului de Justiţie al SUA un al doilea set în iunie, în timp ce un al treilea lot a fost confiscat într-un raid FBI la începutul acestei luni, a precizat publicația.

Trump a cerut luni unei instanțe federale să blocheze temporar FBI să revizuiască materialele pe care le-a confiscat pe 8 august din casa sa de la Mar-a-Lago până când va fi numit un administrator special pentru a supraveghea evaluarea materialelor.

Percheziția face parte dintr-o investigație federală care urmărește să stabilească dacă Trump a eliminat ilegal documente atunci când a părăsit funcția în ianuarie 2021, după ce a pierdut alegerile prezidențiale în fața democratului Joe Biden.

În timpul percheziției, FBI a confiscat 11 seturi de documente secrete la Mar-a-Lago, dintre care unele erau etichetate „top secret” – cel mai înalt nivel de clasificare rezervat celor mai bine păstrate informații de securitate națională ale SUA și care pot fi vizualizate doar în instituții guvernamentale speciale, informează hotnews.

Leave a reply