miercuri, septembrie 28

Domnule Dîncu, când cumpărăm și noi câțiva leoparzi?

0
76

Foto: Ministrul ungar al apărării Tibor Benko mângâie un leopard de pluș în timpul ceremoniei de preluare a tancurilor Leopard 2 la baza militară Tata din Ungaria, pe 24 iulie 2020. (Fotografie Attila Kisbenedek/AFP via Getty Images)


Leoparzi, dar nu de la Nuțu Cămătaru, pentru că nu administrați o grădină zoologică, ci poate de la Krauss-Maffei Wegmann, cum a făcut Ungaria încă din 2018.

Poate nu știați, dar în decembrie 2018, pe vremea când România era abuzată de bunul amic Dragnea prin intermediul unei miorițe neconflictuale, Ungaria semna contractul pentru achiziția a 44 de tancuri noi Leopard 2A7+.

https://www.defensenews.com/global/europe/2020/07/30/hungary-gets-first-batch-of-german-leopard-2-tanks/

Rusia a invadat Ucraina acum 6 luni și azi a anunțat o mobilizare și intenția de a încorpora teritorii ale Ucrainei, iar în acest context Armata Română încă folosește tancuri TR85 și avioane MIG 21 concepute în URSS în anii ‘50.

Poate domnul Dîncu nu știe, dar tancul TR85 (un T55 modificat), cu care își riscă viața tanchiștii români, a fost desemnat chiar cel mai prost tanc activ din lume. 

Armata Română folosește fregate ce trebuiau casate, avioane, elicoptere și tancuri de cel puțin 40-50 de ani, când vecinii noștri achiziționează echipamente construite în secolul în care am intrat de peste 20 de ani.

Ungaria folosește de ani buni 14 JAS 39 Gripen C/D construite în anii 2000.

Până și Bulgaria cumpără 16 F-16C/D Block 70 noi, nu uzate din anii ‘80 cu ceva îmbunătățiri.

La fel cum domnul Dîncu nu merge la serviciu cu un BMW tunat “ursuleț” sau “pisicuță”, nici subordonații săi nu ar trebui să mai folosească echipamente de colecție destinate mai degrabă muzeelor.

Leave a reply