Doliu în lumea medicală românească: doctorul Ovidiu Burlacu, din Timişoara, a plecat în aceeaşi zi… cu Patzaichin şi Caramitru

0
285

Ovidiu Burlacu era cel care a conducea sectia de Chirurgie Toracică, a Spitalului Municipal Timişoara.

Într-o postare, de ultim moment, a conducerii unităţii spitaliceşti timişorene, pe contul de socializare al spitalului se arata că:


„Lumea medicala din Timisoara este mai saraca. Unul dintre cei mai cunoscuti, apreciati si iubiti specialisti in chirurgie toracica ne-a parasit. Doctorul Ovidiu Burlacu a plecat dintre noi, fulgerator, in acesta dupa-amiaza.
Medicul care a salvat vietile a mii si mii de pacienti a condus Sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Municipal Timisoara.
A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenti si si-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecaruia dintre ei.
Ovidiu Burlacu a lucrat, insa, ani de zile alaturi de colegii nostri pneumologi si a raspuns prezent ori de cate ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit sa implementam in spital proceduri chirurgicale noi, aplicate pana atunci doar in cele mai moderne unitati sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babes, l-am considerat intotdeauna ca fiind un membru al familiei spitalului nostru.
Suntem alaturi de colegii de la Spitalul Muncipal si de familia lui Ovidiu Burlacu. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si lumina.”

Leave a reply