duminică, noiembrie 28

Doi muncitori, dintre care și un român, morți în Italia. Ce spune sindicatul muncitorilor

0
857

Doi muncitori, printre care şi un român, au murit într-o localitate din Italia după ce au fost prinşi sub dărâmăturile casei pe care o renovau, informează B1 TV. În timp ce încercau să ajungă la ei, salvatorii le-au auzit strigătele după ajutor. Din păcate, intervenţia autorităţilor a durat prea mult, iar cei doi muncitori nu au mai putut fi scoşi în viaţă de sub ziduri.

 

Muncitor român, decedat în Italia

 

Accidentul de muncă s-a petrecut în localitatea italiană San Pio delle Camere, din provincia L’Aquila. Un român de 41 de ani şi un macedonean de 60 de ani, care renovau o casă grav afectată de un cutremur, au murit sâmbătă. Muncitorii ar fi rămas captivi în pivniţa pentru vinuri.

Cei doi făceau parte dintr-o echipă de cinci muncitori, iar ceilalţi trei colegi au reuşit să se salveze.


Din primele informaţii se pare că zidurile s-ar fi prăbuşit din senin, cel mai probabil din cauza vibraţiilor provocate de nişte lucrări efectuate într-o altă parte a construcţiei.

La locul incidentului au intervenit imediat mai multe echipaje de pompieri şi voluntari, care au încercat ore în șir să-i scoată pe cei doi muncitori de sub casa prăbuşită. În tot acest timp, victimele îi implorau pe salvatori să îi ajute. Echipele ajunse la fața locului au fost nevoite să asigure mai întâi zona pentru a evita ca alte ziduri să se dărâme şi, din păcate, nu au putut ajunge la timp la cei doi.

Sindicatul muncitorilor acuză faptul că pe şantierele din Italia sunt riscuri imense deoarece măsurile de prevenţie lipsesc şi la fel şi controalele.

Cei doi făceau parte dintr-o echipă de cinci muncitori, iar ceilalţi trei colegi au reuşit să se salveze.
sursa & foto: B1.ro

 

Leave a reply