sâmbătă, iulie 31

DOCUMENT Protocolul sanitar pentru școlile din Franța. Ar putea să fie un bun model și pentru România

0
316

DOCUMENT Protocolul sanitar pentru școlile din Franța, model luat în considerare de autoritățile din România pentru deschiderea școlilor din 8 februarie

 

La momentul publicării acestei știri, potrivit surselor noastre, Ministerul Educației a trimis înapoi un draft de 60 de pagini al ghidului sanitar elaborat de specialiștii de la Institutul de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, cerând un ghid de maximum 10 pagini, după modelul celui francez, care să poată fi citit clar și aplicat în mod realist de către directori și personalul didactic din școli.

Prevederile ghidului sanitar francez pentru redeschiderea școlilor:


Purtarea măștilor este obligatorie la școală, iar părinții sunt cei responsabili să își echipeze copiii cu acestea. Școlile vor avea pe stoc măști în cazurile în care copiii nu au.

În cazul copiilor care sunt în risc de a dezvolta forme severe de COVID-19, prezența acestora la școală și condițiile în care pot învăța sunt stabilite individual de medicul de familie.

Spălarea mâinilor trebuie făcută timp de 30 de secunde, iar uscarea lor se face cu prosoape din hârtie de unică folosință, sau mâinile sunt lăsate să se usuce în aer. Utilizarea soluțiilor dezinfectante se face sub supravegherea unui adult la școala primară, conform g4media.ro

 

Leave a reply