DOCUMENT. Plângerea PLUS după ce clanul Morega a penetrat listele parlamentare ale USR la Gorj

8
2688

Pentru cei îngăduitori, sunt accidente. Pentru cei cârcotași, tragedii. Cert este că scandalurile din ultima vreme în care e implicată USR scot la iveală probleme de fond, care dacă nu sunt rezolvate tranșant și credibil riscă să producă o mare dezamăgire unui public foarte pretențios, cu standarde foarte sus în privința integrității în politică.

În București, a explodat scandalul de la alegerea conducerii Consiliul Legislativ, unde surpriza cea mare nu e votarea lui Florin Iordache șef (PSD și aliații săi au majoritate, deci fac ce vor), ci votarea de către PSD a candidatului USR ca viitor subaltern al celui care a creat celebra OUG 13, senatorul George Dircă.

Dacă USR nu-l retrage urgent, el va rămâne să lucreze cu ”Ciordache”, lucru inacceptabil pentru publicul USR-PLUS.

Dar cum ieși din Capitală, lucrurile se complică nu în privința raporturilor cu alte partide, ci chiar în interiorul Alianței. Exemplul de la Gorj arată că USR-PLUS nu are control în unele locuri din teritoriu, unde se pot petrece fapte care lovesc alianța din interior și îi șubrezesc și mai mult șansele.

La Gorj, s-a petrecut o tragedie, de fapt: alianța a desemnat candidat pe primul loc la Senat un membru al celebrului ”clan Morega” – baronul penal condamnat definitiv pentru corupție. Hotnews a relatat pe larg despre cazul baronului Morega. Detalii, AICI.

Pătrunderea lui Morega pe lista USR-PLUS la Gorj a revoltat presa locală anticorupție.

Iată ce a scris jurnalistul Narcis Daju, redactorul-șef al publicației Gorj News:

Narcis Daju

”Ginerele condamnatului penal Dan Ilie Morega, fără să fie măcar membru USR, este anunțat de președintele USR Gorj, Dinel Miruță, drept candidat pentru Senat, pe pozitia 1. Dinel le si explică supusilor lui areactivi că ginerele lui Morega are BANI și INFLUENȚĂ. Aveti dovada mai jos. Răducan Morega Corneliu este arhitect si are doua firme care traiesc din contracte cu primării din Gorj.”

Redacția noastră a intrat în posesia unor documente interne aflate în posesia conducerii centrale a alianței USR-PLUS, care demonstrează, pe de o parte ruptura dintre USR și PLUS în acest caz, pe de alta – felul PSD-ist prin care familia unui baron penal a penetrat listele electorale ale respectabilei alianțe USR-PLUS.
E vorba de contestația trimisă la centru de conducerea PLUS Gorj privind candidatura lui Cornel Răducanu Morega, ginerele compromisului baron cu același nume.
Din textul respectiv reiese un lucru grav, dar și hilar deopotrivă: ginerele baronului și-a luat numele soției (Morega, după fiica lui Dan Ilie Morega), dar USR a transmis la centru numele fără ”Morega”, pentru ca echipa centrală să nu afle că este vorba de cineva din familia condamnatului penal pentru corupție.
”Constatăm că dl Răducan Cornel Morega, candidat desemnat pentru funcția de deputat, este eronat menționat, fiind înregistrat sub numele incomplet și incorect (…) informații care ne fac să credem că a fost o inducere în eroare intenționată atât față de membri PLUS Gorj cât și față de membri USR în scopul de a evita legătura de familie cu controversatul om politic Dan Ilie Morega și de a-l propulsa pe primul loc la Senat după recrutare.”, scris în adresa semnată de Otilia Belcineanu, șefa PLUS Gorj.

Legătură USR-Morega și la Motru, soldată cu victoria nepotului baronului

Florea Preda, candidatul USR la Primăria Motru, nu a scos o vorbă despre abuzurile PSD din oraș

Cosmin Morega

Legătura Morega-USR Gorj nu e dovedită doar prin aceste documente.

În alegerile locale, nepotul baronului a câștigat Primăria Motru fiind ajutat de șeful USR Motru, Florea Preda, fost șef al Poliției, cu soția angajată la primărie de fostul primar care a condus orașul 12 ani, un PSD-ist.
Cosmin Morega, nepotul baronului condamnat pentru corupție, a candidat tot pe lista PSD. În timpul campaniei, membri USR din Motru s-au plâns jurnaliștilor locali că șeful USR le cere să voteze cu Morega la Primărie și cu USR la Consiliul local.
În acest moment, Florea Preda vrea să fie viceprimar la Motru, adică adjunctul nepotului lui Morega. Singura posibilitate este aceea de a fi votat de consilierii PSD, ceea ce probabil se va întâmpla.
Vom reveni

Cine e USR-istul care va fi subalternul lui Ciordache și cum l-au votat masiv PSD-iștii

Hopa: Drulă le-a trimis mesaj să voteze Zegrean și Dircă! Cum de-a ieșit ”Ciordache”?! Mesajul USR pe whatsapp

8 comments

Leave a reply