Diana Șoșoacă, executată silit. Șeful ANAF: “Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste“

0
529

Lucian Heiuş, Şeful ANAF, a susținut, referindu-se la datoriile pe care senatorul Diana Şoşoacă le are la bugetul de stat, că aceasta are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic, dar și că ”inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu dumneaei”.

Totodată, Heiuş a precizat, într-o conferință de presă, de luni, că în cazul lui Şoşoacă a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senat prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţie şi că impozitele şi taxele nu au culoare politică, informează stiritvr.

Lucian Heiuş a fost întrebat de jurnaliști despre datoriile pe care le are Diana Şoşoacă:

Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a afirmat şeful ANAF.

A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a mai declarat şeful ANAF.

Sumele pe care Diana Şoşoacă le datorează bugetului de stat vor fi recuperate, a explicat el:

“Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci nu este nimic ieşit din comun”, sunt explicațiile șefului ANAF, Lucian Heiuş.

Leave a reply