duminică, martie 3

Diana Morar – un nou mandat la conducerea Organizației Femeilor Liberale Bistrița-Năsăud

0
396

Organizația Femeilor Liberale (OFL) Bistrița-Năsăud și-a ales, vineri, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Culturii din Bistrița, noua conducere, în funcția de președinte fiind reconfirmată Diana Morar, deputat în Parlamentul României și avocat de profesie. 

În funcțiile de prim-vicepreședinți au fost alese: Ana Maria Blaga Wechter – medic stomatolog, Creța Ioana Livia – medic stomatolog, Daciana Legendi – profesor și Mioara Gaga-Seica – jurist și consilier local. 

În funcțiile de vicepreședinți au fost desemnate: Cristina Popanton, Claudia Taloș, Violeta Rogozan, Dorina Buia, Doina Cantor, Livia Titieni, Adina Pop, Sorina Câmpan, Doina Hangan, Maria Greabu și Simona Konradi.

Echipei conduse de Diana Morar i se alătură și Doina Sigmirean – secretar general, Gabriela Pop și Mărioara Feldrihan – secretar general adjunct, Loredana Șerbănescu – trezorier și Eleonora Lanțoș – președintele Comisiei de Arbitraj, informează ziardebistrita.

Lucrările conferinței au fost conduse de prim-vicepreședintele organizației naționale a Femeilor Liberale, Mihaela Suciu.

La conferința de alegeri a OFL Bistrița-Năsăud au mai participat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, secretarul general adjunct al PNL, Valentin Ștefan, vicepreședinte OFL, Dana Crișan, precum și liderii locali ai PNL Bistrița-Năsăud, în frunte cu președintele organizației județene Ioan Turc.

”Am ţinut foarte mult să fiu astăzi aici în primul rând pentru colega şi prietena mea Diana Morar. Este un om cu totul şi cu totul special. Este un om împreună cu care am trecut prin mai multe clipe interesante, grele, frumoase, în Parlamentul României. Suntem aproape colegi de bancă, dar cert este că am lucrat împreună la foarte multe proiecte de lege. Sunt convins că știți asta, dar vă rog să primiţi asta ca pe o apreciere pe care o fac cu toată inima: este un om care vă reprezintă cu mare cinste în Parlamentul României.

Am coiniţiat multe proiecte care și toate aproape au devenit legi și asta datorită Dianei Morar, care le-a scris foarte bine şi cu o seriozitate care o caracterizează. Mă bucur că aveţi un asemenea reprezentant în Parlamentul României, mă bucur că susțineți un asemenea lider dintr-o generaţie care are datoria să schimbe România”, a spus ministrul Sebastian Burduja.

Diana Morar a făcut o scurtă trecere în revistă a activității organizației de femei a PNL, mulțumindu-le colegelor pentru că i-au fost alături.

În ultimii ani, noi, femeile liberale, am avut un mandat foarte greu pentru că am avut o misiune foarte grea. În județul  Bistrița-Năsăud, am pornit ca un partid de opoziție pe toate liniile, dar am reușit să câștigăm la toate rundele de alegeri. Acest lucru s-a întâmplat sub coordonarea domnului președinte Ioan Turc, căruia îi adresăm mulțumirile noastre pentru că a știut să ne implice pe fiecare în măsura în care ne-a permis timpul să facem acest lucru. Rezultatele spun totul despre modul în care a fost condusă această filială în ultimii 4 ani”, a spus Diana Morar.

De asemenea, Diana Morar a vorbit și despre obiectivele din noul mandat, unul dintre acestea fiind acela de a lupta pentru proiectul privind introducerea cotelor de gen, inițiativă blocată la Senat.

”România este pe ultimul loc în ceea ce privește reprezentarea femeilor din politică. Din totalul parlamentarilor români, doar 17% sunt femei, în timp ce în Guvern sunt doar două femeie în funcția de ministru. Unii dintre cei care interpretează aceste cifre spun că femeile nu vor să facă politică, dar dovada contrară a acestei afirmații este chiar în această sală. Este însă cât se poate de real că, atunci când intră în politică, femeilor le este foarte greu să ajungă pe listele electorale, că au de luptat cu prejudecăți, iar multe dintre ele se simt descurajate și renunță. (…) Femeile nu sunt susținute în mod corespunzător pentru a ocupa poziții de demnitate publică, de aleși locali și în administrație. (…)

Toate aceste lucruri mă determină pe mine, ca parlamentar, să lupt în continuare pentru introducerea cotelor de gen. Susțin acest proiect inițiat de toate doamnele parlamentar din PNL, dar care este blocat la Senat. (…) Este normal ca politicile publice pentru femei să fie făcute de către femei și nu de către bărbați pentru femei. Proiectul trebuie să treacă de Camera Deputaților. Îmi doresc din toată inima ca acest lucru să se întâmple cât mai repede și să vă pot susține pe dumneavoastră pe aceste liste. O să aveți întreaga mea susținere”, a spus Diana Morar.

 

Leave a reply