Dezvăluirile Anei Birchall despre „atacul” ex-colonelului SRI Dragomir, condamnat la închisoare pentru corupţie

0
1379

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir, a fost condamnat joi definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție de magistrații Curții de Apel București. Condamnarea sa este o mare victorie a Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, hărţuită de Dragomir cu o reţea de foşti spioni implicaţi în afacerea Black Cube.

Dar este şi un mare succes al statului român, al justiţiei şi al tuturor celor care au apărat legea în România împotriva celor care au pus la cale un veritabil atac la statul de drept, în această legislatură dominată de PSD şi ALDE.


Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei după epoca neagră a lui Tudorel Toader a reuşit aducerea în ţară a lui Radu Mazăre, refugiat de justiţie în Madagascar.

Birchall a dezvăluit pe pagina sa de socializare că, din cauza susţinerii politice pe care ea a acordat-o funcţionarilor care şi-a făcut datoria, a avut de-a face cu furia lui Daniel Dragomir.

„Îmi aduc aminte cât de furibund ataca domnul Dragomir instituţiile statului cu atribuţii în domeniul justiţiei. Îmi aduc aminte cât de mult mă ataca domnul Dragomir (împreună cu alţii, gen Arsene) pentru demersurile întreprinse de Ministerul Justitiei, în timpul mandatului meu, în calitate de autoritate centrală în domeniul cooperării judiciare în materie penală, pentru executarea de către statul solicitat a cererilor de asistență judiciară internațională formulate în cauză de autoritățile judiciare române. Acum pot spune şi public că domnul Dragomir avea şi motive să fie ofticat pe Birchall şi pe Ministerul Justiţiei, având în vedere că documentele Comisiei Rogatorii probabil că au cântărit destul de greu în acest dosar! Ca şi în cazul Mazăre, de exemplu, dar şi al altor cazuri, şi eu, şi colegii mei din Ministerul Justiţiei am aplicat legea şi am respectat procedurile, chiar dacă am deranjat pe unii puternici ai vremii certaţi cu legea! Aşa cum am mai spus, legea trebuie să fie egală pentru toţi!”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Dragomir este acuzat de DNA că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi ar fi primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.

Dragomir a început o campanie asiduă împotriva justiției, ajungând chiar să promoveze ROM-EXIT – ieșirea României din UE.

În septembrie 2016, fostul colonel SRI a fost arestat și în cazul Black Cube, afacerea de hărţuire a fostei şefe DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir ar fi comandat operaţiunea din România a celebrei agenţii israeliene de detectivi internaţionali „în numele altor persoane”. Deși dosarul a fost deschis de DIICOT în septembrie 2016, nici până astăzi nu a fost finalizat.

Leave a reply