sâmbătă, octombrie 1

DEZBATEREA ZILEI: Se spune sau nu, „La mulţi ani”, pe 15 august?

5
775

Se spune sau nu „La mulţi ani” pe 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului?

An de an, pe 15 august, credincioşii sărbătoresc unul dintre cele mai mari praznice ale creştinătăţii, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.

Se spune sau nu „La mulţi ani” pe 15 august. Şi, tot în fiecare an revine întrebarea dacă este bine să le faci urări celor care poartă numele Maicii Domnului, având în vedere că sărbătoarea face referire la Adormire, eveniment care, teoretic, nu reprezintă motiv de bucurie.

                                                                                      Foto: Arhivă Personală

Biserica a dat o explicație clară în acest sens. Așa că, site-ul nostru a obținut o poziție oficială a Bisericii, prin vocea Părintelui Stareț, NECTARIE CLINCI, mai marele peste mănăstirea Sihăstria Putnei

”Azi, cu siguranță că nu avem voie a  ura oficial celor care poartă acest nume La Mulți Ani, deoarece privim întreg evenimentul ca pe o Adormire, adică chemare la Ceruri, sau moarte… în limbaj popular. Lăsăm această bucurie pe sărbătoarea din septembrie” a declarat doar pentru lumealibera.ro, starețul Sihăstriei Putnei.

5 comments

 1. MAITRE 16 august, 2021 at 14:00 Răspunde

  Controverse au fost si or mai fi inca , viata merge inainte pe pamant indiferent de ce fac unii sau altii.
  Daca este o sarbatoare crestineasca in adormirea maicii Domnului nostru Iisus Hristos intreb si eu – de ce se face atata propaganda,?

  – de ce politicienii o transforma intr-un moment politic samd.

  Cert este ca este ziua marinarilor si a navigatorilor lor putem sa le spunem ceva ?
  sau este interzis?
  Deja cadem in ridicul pai bine ma frati crestini toti sfintii sunt adormiti si deci ar trebui sa nu ne mai uram nimic cu ocazia sfintilor pe care-i praznuieste biserica ortodoxa deci care este dilema?

  Adica numai la noi la ortodocsi este asa .

  Dupa priceperea mea poti spune unei persoane care este in viata la multi ani de ce nu , in biserica ne vedem de lucrararea preotilor.

  La litutghie insa in viata privata se lasa cu muzica si paranghelie acuma asteapta lumea ca sa sarbatoreasca de 2 ori odata pentru morti si odata pentru vii.

  Oare nu suna a ipocrizie oarecum ,sincer nici ei nu mai stiu ce sa le mai spuna oamenilor.

  In final cred ca fiecare este liber sa serbeze ce vrea si cum vrea acum ca-i spui cuiva la multi ani faci o gafa mare oare?

  Pentru ca noi praznuim adormirea fecioarei Maria ,se nasc multe controverse si incurcate le-au mai incurcat unii caile domnului.

Leave a reply