sâmbătă, iulie 20

Destăinuirea lui Trump: am minimalizat intenționat gravitatea pandemiei!

1
985

Preşedintele SUA Donald Trump a admis în martie faptul că a minimalizat intenţionat gravitatea situaţiei create de noul coronavirus pentru a evita panica, potrivit unei cărţi care va fi publicată de jurnalistul Bob Woodward, relatează dpa, citată de Agerpres.

”Am vrut mereu să diminuez. Încă fac acest lucru pentru că nu vreau să creez panică”, a spus Trump, potrivit unor extrase din carte publicate de cotidianul Washington Post. Înregistrări audio ale interviurilor publicate în carte sunt disponibile pe site-ul CNN.

Preşedintele Trump părea să fie la curent la începutul lunii februarie despre modul în care virusul este transmis, în pofida faptului că luni întregi a respins ideea purtării măştii de protecție anti-coronavirus.

”Se transmite prin aer. Este mai puternic decât atingerea. Nu trebuie să atingi lucruri. Ok? Dar aerul, doar respiri şi aşa s-a transmis. Şi deci este foarte dificil. Este foarte delicat. De asemenea, este mai periculos decât chiar gripa’‘, a afirmat Donald Trump.

Trump a vorbit adesea public despre faptul că virusul pur şi simplu dispare.

”Aceasta va fi cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale cu care vă confruntaţi în timpul preşedinţiei”, a declarat la începutul pandemiei consilierul pentru securitate naţională, Robert O’Brien.

Cu toate acestea, câteva luni mai târziu, Trump i-a spus lui Woodward că nu îşi aminteşte avertismentul.

 

Robert O’Brien

Foto: (c) Leah Millis/REUTERS


Kayleigh McEnany, secretarul de presă al preşedintelui, a declarat jurnaliştilor că ”preşedintele nu a minţit niciodată publicul american în legătură cu COVID-19” şi a insistat asupra faptului că acesta se concentrează doar pe asigurarea stării de calm în mijlocul acestei pandemii. ”Am făcut o treabă foarte bună”, a spus ea.

SUA au fost una dintre cele mai afectate naţiuni de pandemie. Peste 180.000 de oameni au murit din cauza infectării cu noul coronavirus.

1 comment

Leave a reply