sâmbătă, noiembrie 26

Destăinuirea europarlamentarei Ramona Strugariu despre cum a ajutat-o Traian Berbeceanu cu ”viața Ilenucăi”

1
4278

Ramona Strugariu este europarlamentar PLUS în Grupul Renew Europe și este unul dintre cei mai savuroși și deopotrivă serioși trimiși ai României în forul continental.

Intrată în politică pe valul creat de Monica Macovei – probabil cel mai bun europarlamentar român până la acest moment de când avem aleși în Parlamentul UE -, Ramona Strugariu a fost o voce tenace de la Bruxelles de fiecare dată când, în România, tragediile anti-democrație curgeau valuri-valuri, de la Ponta încoace.

Prezentă în bătălia anti-Ponta în 2014

A devenit foarte populară în campania pentru prezidențiale din 2014, când, prin postările sale anti- Victor Viorel l-a ajutat cu deloc neglijabila ei contribuție pe Klaus Iohannis să câștige primul său mandat.

Puteți găsi unul dintre textele sale faimoase în cartea ”Miracolul din noiembrie”, despre victoria ”Diasporei&Generației Facebook împotriva regimului USL.

Aleasă în Parlamentul UE pe lista USR-PLUS

În alegerile europarlamentare din mai 2019, a fost aleasă în Parlamentul European pe listele alianței USR-PLUS și a intrat în grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, liderul PLUS.

De atunci, Ramona Strugariu și-a diversificat creația din rețelele de socializare cu postări despre felurile ei ipostaze publice la Bruxelles.

Poți vedea în aceeași zi un text despre luările sale de poziție de la tribuna forului UE și un altul despre cum i-a reproșat o doamnă că are coafura vâlvoi. Acest mix public-privat face din activitatea ei o atracție aparte în peisajul adesea insipid din inima Europei.

Cea mai savuroasă și serioasă ofertă de postări

Evident, nu uită să stea cu ochii pe România de acasă, instrumentul cel mai la îndemână fiind același spațiu virtual oferit cu generozitate de Mark Zuckerberg.

Bunăoară, nu i-a scăpat informația că Traian Berbeceanu ar putea fi numit prefectul Capitalei, despre care a povestit pozitiv, în ciuda faptului că i-ar putea leza pe colegii săi din USRPLUS ceva mai radicali anti-PNL (Berbeceanu ar fi numirea premierului Orban).

Dar grație nonșalanței sale sensibil-pacifiste am putut afla cu toții ceva mai mult despre firea celui care ar putea prelua cârma Bucureștiului pe administrație centrală.

Detaliul lăsat de europarlamentara PLUS în postarea de mai jos arată că Berbeceanu nu e doar un dur anti-mafia, ci ascunde și o latură umană pe care puțini ar fi bănuit-o.

Luați o porție digerabilă de Bruxelles cu Ramona!

Citiți-o pe Ramona Strugariu, într-o pauză de cafea! Veți afla că oamenii noștri de la Bruxelles nu sunt obligatoriu prețioși și distanți.

Iar dacă vreți să vă impregnați ziua și cu o notă ”bruxeleză”, veți descoperi cu ajutorul ei că nu este musai nevoie să răsfoiți adrese web prețioase pentru a vă informa decent despre locul care ne schimbă viața zi de zi.

Postarea europarlamentarei PLUS Ramona Strugariu despre Traian Berbeceanu

”Am auzit că Traian Berbeceanu este între cei favoriți la funcția de prefect al Bucureştiului.

Profit de ocazie să spun că mi s-a părut mereu un tip foarte fain şi un profesionist bun. Am văzut şi ceva comentarii cu hate ca e prea scorțos, că are aere de vedetă şi că nu are ce căuta acolo.
Iar asta mi-a amintit de ceva. Exact acum 2 ani, pe 18 octombrie 2018 – nu eram europarlamentar, ci un simplu cetățean – am început bătălia pentru viața Ilenucăi, fetița din Suceava care a suferit dublu transplant pulmonar în Italia, care părea să nu aibă nicio şansă atunci şi care acum e acasă, înapoi la Suceava, după mai bine de un an petrecut în Italia. Şi e bine.
Am publicat un anunț pe facebook şi am scris la mai multe vedete/influenceri atunci. Eram disperată să strângem bani şi să mişcăm lucrurile.
Singurul care mi-a răspuns a fost el. În aceeaşi zi. Simplu, curat – a şi distribuit imediat postarea pe pagina lui. I-am mulțumit din suflet – eu, cetățeanul Ramona Strugariu. Mi-a răspuns „cu mare drag”.
Nu-l cunosc personal. Dar cred că îi pasă de viață şi de oameni. Iar asta s-ar putea să conteze fundamental acum. Îi țin pumnii şi sper să fie el.

Later edit: mai este un influencer căruia trebuie să îi mulțumesc pentru atunci, mi-am amintit – Corina Băcanu Călăraşu.

Ei doi.”

1 comment

Leave a reply