duminică, noiembrie 28

Deși autoritățile și presa aservită regimului de la Havana încearcă să ascundă adevărul, surse secrete dezvăluie că Partidul Comunist din Cuba e lovit Covid

Prim-secretarul Partidului Comunist din Santiago de Cuba si vicepreședintele Consiliului de Stat și guvernator al acestui teritoriu, au fost transferați urgent la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kourí (IPK), din Havana
0
1627
Sursa foto: Radio Rebelde. Consilui Provincial al Apararii, Santiago de Cuba

Mai mulți membri ai Consiliului de Apărare din Santiago de Cuba și unii dintre reprezentanții locali ai celor 35 de agenții și organizații centrale ale statului au dat rezultate pozitive la testele Covid-19 efectuate de laboratorul de biologie moleculară din localitate.

Conform publicației Diario de Cuba, si preluat de  site-ul diariolasamericas.com, coșmarul acestora a început în dimineață zilei de 2 ianuarie, după ce au fost confirmați primii suspecți.

Surse secrete din presa cubaneză indică faptul că Lázaro Expósito, prim-secretar al Partidului Comunist din Santiago de Cuba și Beatriz Johnson, vicepreședinte al Consiliului de Stat și guvernator al acestui teritoriu insular, au fost duși urgent la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kourí (IPK), din Havana, fiind suspecti de coronavirus.

Exposito și Johnson sunt în același timp președinte, respectiv, vicepreședinte al Consiliului de Apărare Provincial, Santiago de Cuba.

Restul oficialilor, membri ai Biroului Provincial al Partidului Comunist și familiile acestora, care au fost  declarați pozitivi sau suspecți, rămân carantinati  în mare discreție, la domiciliu.

Altii au fost plasați în instituțiile sanitare specializate din zona Santiago de Cuba, au adăugat sursele locale.

Cei doi functionari ai regimului  familiei Castro fuseseră văzuți în public pentru ultima dată pe 1 ianuarie, cand se aflau într-o misiune tovărășească într-un cimitir de la periferia orașului Santiago de Cuba, spun surse din anturajul acestora

Scenariul groazei

Acesta are loc in dimineața zilei de luni, 4 ianuarie, cand autoritățile au convocat  toti oficialii si personalul auxiliar; șoferi, secretari și alți functionari din partid, guvern și unele persoane din sectorul afacerilor de stat.

Aceștia  au fost instruiți să acționeze cu discreție referitor la divulgarea acestor măsuri sanitare si de izolare luate de autorități.

Dup această întrunire instituțiile s-au închis.

Santiago de Cuba - Wikipedia, la enciclopedia libre

Santiago de Cuba, sursa foto: Vikipedia

 

Corupția – factor negativ în aplicarea ordonanțelor pentru combaterea pandemiei

 

Sosirea liderilor și al personalului acestora la spitale sau la centre de izolare a alarmat personalul medical.

 

Specialiștii din sistemul de sănătate cubanez avertizaseră deseori asupra iminentului pericolul de infectare cu noul coronavirus, mai cu seama că aceștia au neglijat și ignorat de cele mai multe ori măsurile preventive din timpul reuniunilor, ședințelor sau ale altor activități cotidiene ale partidului unic, unde s-au adunat mai multe persoane și riscul de infectare fiind totodată major…

Dar sfaturile specialiștilor, nu au avut defel efectul scontat.


 

Cei care au fost depistați cu rezultate negative în testul RT-PCR, se află izolați la domiciliu ori sub supraveghere medicală în instituții specializate.

 

În dimineața zilei de joi, 7 ianuarie, după ce s-au întors dintr-o misiune din capitala, înainte de a  trece  pe la birourile lor, activiștii șefi locali, tovarășii Expósito și Johnson au reapărut in public si au vizitat câteva fabrici situate pe bulevardul Patria, din Santiago, doar cu intenția categorică de a arăta asistenței și lumii că ambii ar fi, de fapt, în afară problemelor medicale, spun sursele secrete.

Ziarul oficial Sierra Maestra, singurul “organ de presă” care a avut acces la deplasările oficialităților locale, a asigurat că în timpul reapariției demnitarilor locali, în spațiul public, aceștia au fost întâmpinați de către participanți “cu ovații și  multă afecțiune”

Așa cum se obisnuieste în adunările de partid și de stat din țările dictatoriale.

 

Cu toate acestea, presa locală nu a raportat contagiunea Covid-19 ivită  printre lucrătorii Partidului Comunist Cubanez  și Guvern.

Leave a reply