sâmbătă, ianuarie 22

Descoperire care zdruncină teoria despre originea religiei

0
324

Cercetătorii susțineau, până de curând, că rădăcinile credinței au apărut doar odată ce oamenii au construit niște monumente pentru a experimenta ”anumite ritualuri”.

Acum, descoperirile arheologice făcute la Gobekli Tepe, în sudul Turciei, ar putea arunca în aer această teorie.

Un studiu recent realizat în această așezare străveche susține că locuitorii de aici au trecut la cultivarea culturilor agricole într-o perioadă mai timpurie decât se credea, chiar înainte de ridicarea monumentului din piatră de aici, care se crede că a fost punctul zero al religiei de pe Pământ, potrivit Express.


Istoricii afirmă că hinduismul a fost în mare parte cea mai veche religie din lume, iar rădăcinile sale datează de mai bine de 4.000 de ani. În timp ce iudaismul a apărut, aproape în același timp, făcându-l cea mai veche religie monoteistă din istorie.

Creștinismul, în schimb, își are originea cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, iar Iisus Hristos este fondatorul și figura centrală a acestei credințe. Erudiții afirmă că islamismul a fost creat în secolul al VII-lea d.Hr., fiind cea mai tânără dintre marile religii mondiale.

Leave a reply