Desant PNL, în Suceava lui Flutur: Ciucă, Bode, Rareș Bogdan, Boloj

0
534

Liberalii au luat fața PSD în privința desantului în regiunile țării, beneficiind de ”locomotiva” Nicolae Ciucă, premierul în funcție.

Poziția importantă în stat îi permite să capitalizeze și politic, în comparație cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, care nu poate profita de o influență la fel de mare precum cea a premierului, deși deține funcția de șef al Camerei Deputaților.

Nicolae Ciucă a ”descălecat” puternic la Suceava, ”parohia” liderului liberal local Gheorghe Flutur, dar nu singur, ci alături de unele dintre cele mai ”grele” piese ale partidului: Nicolae Bode, secretar general și ministru de Interne, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte, Marcel Boloj, ministrul Fondurilor Europene.

Prim-ministrul Ciucă va fi pentru două zile în județul Suceava, miercuri, 24 august, și joi, 25 august. Miercuri după-amiază premierul va participa la deschiderea Centrului de radioterapie și diagnostic precoce al cancerului, din incinta Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. La spital îi vor fi prezentate proiectele pentru realizarea pavilioanelor pentru oncologie, pediatrie și boli infecțioase, pregătite pentru a fi depuse spre finanțare din PNRR.

De la spital Nicolae Ciucă va merge la Palatul Administrativ, unde va participa la semnarea contractului de execuție a lucrărilor de consolidare, restaurare și reabilitare a clădirii, proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Joi va pleca spre Vatra Dornei, unde va vizita șantierele de la Cazino și de la magistrala de gaz metan. La Vatra Dornei va merge cu un ocol pe la Izvorul Alb – platoul de pe Rarău.

Vizita are loc la invitația președintelui Consiliului Județean Suceava și prim-vicepreședinte al PNL la nivel național, Gheorghe Flutur. Acesta a declarat că miercuri va mai fi „o surpriză foarte mare și foarte frumoasă pentru Suceava”, respectiv semnarea contractului pentru construirea unui cămin studențesc la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, o investiție de 31 de milioane de euro finanțată de Guvernul României prin CNI. „Mă bucur că s-au parcurs toate etapele proiectului astfel încât mâine să poată fi semnat acest proiect foarte important.

Căminul va oferi cazarea unui număr de peste 800 de studenți, în peste 400 de camere. Investiția, compusă din trei corpuri de clădire, va cuprinde și spații pentru administrație, spațiu pentru petrecea timpului liber, spălătorii, săli de lectură și oficii cu locuri de luat masa. Camerele sunt spațioase și sunt prevăzute cu grup sanitar propriu și dotări specifice de mobilier”, a declarat Flutur.

Potrivit lui Flutur, tot miercuri se va semna și proiectul privind realizarea unui complex de înot în municipiul Vatra Dornei, ce cuprinde trei bazine de înot – un bazin de 13,5 m x 25 m, unul de 10 m x 11 m și un bazin pentru copii. „Investiția propusă va contribui la asigurarea accesului comunității locale la practicarea de activităţi sportive, la învățarea și practicarea înotului, și va contribui la creșterea bazei de selecție în rândul tinerilor pentru performanță în sport. De asemenea, investiția va reprezenta un punct de atracție pentru turiști. Valoarea contractului este de 9 milioane de euro”, a spus președintele CJ Suceava, potrivit monitorulsv.

Sursa foto: TVR Info

Leave a reply