sâmbătă, noiembrie 26

Desant în SUA al liderilor Senatului României. Vești bune pentru ridicarea vizelor americane?

0
663

România este în centrul atenției lumii libere, de la izbucnirea războiului din Ucraina, grație poziției sale geostrategice de țară aflată la granița Occidentului cu spațiul ex-sovietic.

Nu există un jurnal de știri american unde România să nu apară pe harta lumii la marile rețele de televiziune precum CNN, ceea ce face din București un fel de vedetă a momentului.

În acest context, strângerea legăturilor diplomatice cu SUA este un obiectiv major al României, mai ales că România poate profita de această conjunctură favorabilă pentru a face progrese în subiecte sensibile precum vizele americane.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington DC, în perioada 24 – 30 martie, fiind programate întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi cu comunitatea românească din zonă.

Pe agenda discuțiilor vor figura energia, apărarea și programul Visa Waiver, a precizat Florin Cîțu.

„Vizita de lucru în Statele Unite ale Americii, prima efectuată în ultimii 10 ani de un preşedinte al Senatului Românei, în fruntea unei delegaţii reprezentative, are ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relaţia bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic şi apartenenţa la NATO”, se arată într-un comunicat al Senatului presă transmis, marţi, Agerpres.

Potrivit unui memorandum intern prezentat săptămâna trecută în Biroul permanent al Senatului, Cîţu va fi însoţit de senatorii Robert Cazanciuc şi Radu Oprea (PSD), Alina Gorghiu şi Roberta Anastase (PNL), Ion Narcis Mircescu (USR), Lorand Turos (UDMR).

Leave a reply