Derogarea BOR pentru nunta liderului AUR George Simion, de la Măciuca

0
552

Nunta liderului AUR va avea loc sâmbătă, 27 august, într-o capelă (paraclis) special amenajată în incinta resortului de lux din Oveselu – Măciuca, unde va avea loc petrecerea, în pofida orânduielilor obișnuite ale BOR, care acum i-a dat derogare lui George Simion în acest sens.

În 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) interzicea oficierea căsătoriilor în afara lăcașurilor de cult. S-a luat decizia ca slujba pentru Taina Botezului şi Taina Cununiei să aibă loc doar în bisericile parohiale, și nu în aer liber sau în alte locuri neconvenţionale, pe considerentul că se transforma în spectacol și pierdea din solemnitate.

De atunci, însă, s-au produs nenumărate excepții, precum cea de la finele acestei săptămâni, din Oveselu – Măciuca, județul Vâlcea, când George Simion, liderul AUR, se va însura cu Ilinca Munteanu. La fel ca în alte cazuri, și de această dată s-a obținut derogare de la BOR.

„Țin să fac câteva precizări cu privire la săvârșirea tainei cununiei domnului George Simion. Domnia sa a făcut o solicitare care a fost aprobată în cadrul ședinței permanente a Consiliului Eparhial, din 8 august. Drept urmare, aceasta va avea loc într-un paraclis special amenajat la locație”, spune Preotul Bogdan Vieru, secretarul eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului pentru „Adevărul”.

Este vorba despre o capelă de lemn construită în incinta resortului de lux care-i va găzdui pe miri și pe apropiații acestora. Complexul de patru stele este dotat cu piscină interioară și exterioară, cu dușuri emoționale, saună umedă și uscată și nenumărate alte facilități care vor fi puse exclusiv la dispoziția acestora.

Leave a reply