sâmbătă, iulie 13

Deputatul PNL amenință cu legi împotriva firmelor austriece și olandeze dacă România nu este acceptată în Schengen

0
363

Deputatul PNL Pavel Popescu amenință, într-o postare pe Facebook, cu legi împotriva firmelor austriece și olandeze dacă România nu este acceptată în Schengen. În plus, liberalul îi acuză de „atitudine antiromânească” pe oamenii care îl critică.

„Dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”, a scris Pavel Popescu duminică, pe pagina sa de Facebook.

Liberalul susține că „o bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture”.

Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare «acasă, în centrală». Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat”, mai afirmă Popescu.

Dintre cele aproape 150 de comentarii la postare, unele susțin poziția deputatului PNL, însă altele sunt critice, iar unora liberalul le-a și răspuns, scrie g4media.

Într-un răspuns la un comentariu critic, Pavel Popescu acuză o persoană de „atitudine antiromânească”.

 

 

Postarea integrală a lui Pavel Popescu:

Refuz să iau în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment „potrivit”.

Două tări se opun momentan: Olanda și Austria. Cu mențiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi și mai mult clubul celor două țări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc și cocaină columbiană.

Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situația aceasta.

Dar dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România.

Desigur, mulți pot ironiza această postare. Au mai făcut-o și în 2019, atunci când am anunțat în Reuters (și PNL nu era la putere) că voi bloca investițiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ținut de cuvânt.

De data aceasta va fi puțin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture.

Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare „acasă, în centrală”. Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat.

P.S. Nu accept sfaturi de diplomație până în 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat.

Leave a reply