Deputatul Bănicioiu a rămas fără imunitate

0
1123

Deputaţii jurişti au decis, vineri, să-i ridice imunitatea deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, în cazul căruia Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

S-au înregistrat 19 voturi ‘pentru’, 2 voturi ‘împotrivă’, au precizat, pentru AGERPRES, membri ai comisiei.

Dezvăluirile lui Cristian Rizea i-au vizat puternic pe Bănicioiu și Costoiu

Rizea spune că are probe că actualul rector al Politehnicii a luat 100.000 de euro șpagă

Cristian Rizea, condamnat definitiv pentru corupție în România și refugiat în Republica Moldova, a ieșit la rampă cu dezvăluiri la Realitatea Plus, care pun lupa pe mai mulți oficiali, demnitari și oameni din serviciile secrete din perioada în care el a activat politic.

”Eram în cercul de încredere al lui Victor Ponta”, recunoaște Rizea, care explică astfel de ce a avut acces la informații care i-au adus sume mari de bani din afaceri oculte.

După ce a dezvăluit că Sebastian Ghiță a avut un plan ”de a pune Realitatea TV la picioarele PSD”, Rizea a șocat prin dezvăluirile despre doi foști demnitari PSD: Mihnea Costoiu, actual rector al Universității Politehnice București și fost ministru al Cercetării și Mircea Bănicioiu, fost ministru al Sănătății.

”Am avut acțiuni, prin interpuși, alături de Bănicioiu, la firma care a construit clubul ONE în spațiul fostei cantine R2 din Complexul Studențesc Grozăvești. Cel care a rezolvat preluarea cantinei și închirierea spațiului pentru firma care urma să facă un club mai tare decât Bamboo a fost Mihnea Costoiu. El a primit 100.000 de euro pentru implicarea sa, există probe clare. Și Bănicioiu, dacă nu l-ar ține în brațe cei de la DNA, nu ar sta acum așa de liniștit. Îi știu bine pe toți, am fost în vacanțe cu Bănicioiu, nu există niciun secret”, a spus Rizea.

VEZI ŞI:

A apărut fugarul Rizea! ”Costoiu a luat șpagă 100.000 de euro pentru clubul din Grozăvești”. Reacția Ecaterinei Andronescu

Traian Berbeceanu – Nicuşor Dan, cuplu de temut în Capitală pentru găştile lui Firea

“PNL ne-a ajutat cu legea confiscării extinse a averilor”. Ana Birchall nu mai candidează la Parlament

Leave a reply