Delirul lui Trump ne face s-o adorăm pe Dăncilă: spune că a câștigat alegerile, pe motiv că a luat mai multe voturi ca în 2016!

1
1538

Președintele SUA iese cel mai urât din istorie. Ultimele sale săptămâni de mandat arată un om care pariază doar pe prostie și pe neștiință, vinovat pentru îmbolnăvirea masivă a poporului american de COVID, singurul președinte din istoria SUA care și-a acuzat țara de fraudă electorală, adept al nebuniei manageriale prin concedierea tuturor celor care nu stau preș în fața lui.

Ultimul dintre actele delirului său clinic este concedierea lui Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial aduse de liderul de la Casa Albă și ne susținute cu nicio dovadă.

Nici măcar Fox News, rețeaua de televiziune care i-a fost tot timpul aliată, nu a putut accepta minciunile lui Trump pe tema fraudării alegerilor, acesta fiind de fapt motivul rupturii dintre cele două părți după alegerile câștigate categoric de Joe Biden.

Trump va continua probabil cu concedierile tuturor, iar surse de la Casa Albă afirmă sub anonimat că Donald Trump e tot mai singur, părăsit inclusiv de o parte din familie.

Melanie Trump a rămas mută văzând cum soțul ei a deraiat complet după pierderea alegerilor

Melania Trump, soția lui, ar fi în pragul divorțului.

Comparat cu Viorica Dăncilă, prin prisma incapacității sale intelectuale mascate sub tupeu de miliardar fără scrupule, Donald Trump ne face s-o adorăm însă pe fosta șefă de la Palatul Victoria.

Dăncilă era considerată regina gafelor, dar Trump o întrece.

Cu toate acestea, nebunia lui Donald Trump pare nevindecabilă. Altfel nu le-ar spune oamenilor – că ”Pământul e plat” sau ”Coronavirusul nu există”, sub forma ultimei sale declarații halucinante.

„… Și am câștigat alegerile. Fraude electorale pe tot cuprinsul țării!”, a scris președintele în exercițiu Donald Trump miercuri pe Twitter, distribuind un articol din New York Times, cu descrierea „Președintele Trump a primit cu 10,1 milioane mai multe voturi decât în urmă cu 4 ani, inclusiv în zonele cu populație majoritar hispanică”.

Postarea peședintelui a fost marcată de Twitter cu comentariul „Surse multiple susțin contrariul”.

În 2020, Donald Trump a obținut într-adevăr cu peste 10 milioane de voturi mai multe decât donald Trump în 2016: 73 de milioane de voturi anul acesta, față de 63 de miloane cu patru ani în urmă, potrivit cifrelor prezentate de NYT.

O diferență – chiar mai mare – se înregistrează însă și în dreptul candidaților democrați: în 2016, Hillary Clinton a primit 65,8 milioane de voturi, în vreme ce Joe Biden a primit anul acesta 78,5 milioane de voturi, deci o creștere de peste 12,5 milioane de voturi.

Datele de la cele două scrutinuri mai arată un lucru: prezența la vot a fost mult mai mare anul acesta, când au votat peste 151 de milioane de americani, față de sub 130 de milioane în 2016.

Per total, candidații democrați au câștigat votul popular (numărul total de voturi) și în 2016, și în 2020. În 2016, însă, Donald Trump a câștigat mai mulți electori, peste 300, ceea ce i-a asigurat mandatul la Casa Albă (avea nevoie de minimum 270). Anul acesta, în schimb, rezultatele, care nu sunt finale și oficiale încă, îl dau câștigător pe Joe Biden, cu o majoritate confortabilă peste limita de 270 de electori.

1 comment

Leave a reply