Decorat de Iohannis, atacat de un baron PSD. Victor Rebengiuc, eroul nostru!

0
1026

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis i-a conferit miercuri actorului Victor Rebengiuc Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, relatează Agerpres.

„Prin personajele cărora le-ați dat viață ați fost și veți rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant. Ați dovedit în numeroase rânduri că vedeți și că apărați mai clar și mai bine ca mulți alții valorile pe care construim parcursul european al țării noastre. (…) În jurul lui, stimate domnule Victor Rebengiuc, ați strâns studenți și tineri actori, fiind răsplătit de recunoașterea criticii, dar mai ales de devotamentul unui public care vă iubește. Vă apropiați de un frumos jubileu, însă misiunea dumneavoastră în societatea românească și în lumea artei dramatice este departe de a se fi încheiat. Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independenței României, deviza Ordinului Național ‘Steaua României’ este ‘In Fide Salus’ — ‘În credință este salvarea’. Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastră, care v-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței”, a afirmat președintele Iohannis, la ceremonie.

 

Actorul Victor Rebengiuc i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru distincție. El a arătat că, de-a lungul celor 61 de ani de carieră, sunt mulți oameni care au ajutat la cristalizarea acesteia, menționând profesorii Laura Buzescu și Lucia Sturdza Bulandra, regizorii Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Silviu Purcărete, Dan Mugur, actorii Amza Pellea, Silvia Popovici, Gina Patrichi, Dumitru Rucăreanu, Sanda Toma.

„Sunt și ei în această decorație și vă mulțumesc și în numele lor”, a spus actorul.

Bestia cu chip de om de la Năvodari

”Papițoiul ăsta a fost primarul orașului Năvodari. Nicolae Matei (PSD) a jefuit orașul, inclusiv celebra tabără pentru elevi. În 2016 a luat un an și jumătate cu executare, dar mai are dosare.
Recent, jegul i-a adresat o injurie oribilă legendarului actor Victor Rebengiuc: „De murit o să mori spurcat de ce limbi în c*r dai la Sistem”.
Devine tot mai evident că PSD e o rezervație de psihopați, cleptomani și mitomani.”, a scris jurnalistul Grigore Cartianu pe Facebook.

Reacția pesedistului Nicolae Matei (foto stânga) este a unui nimeni parvenit ajuns îmbuibat pe banii și pe voturile proștilor. Supărarea sa e provocată de faptul că vorbele sale nu au nicio greutate în raport cu ale unora dintre reprezentanții elitelor respectate de români. Este și cazul actorului Victor Rebengiuc (dreapta), care încă din 22 decembrie 1989 încoace a criticat minciuna și hoția clasei politice de după Revoluție. Zilele trecute, prestigiosul și totodată demnul om de cultură a spus:

”Mă irită când aud la TV oameni din partid plângându-se că DNA a distrus familii, a luat copii, tați, mame, că a distrus clasa politică. I-a arestat pentru că au furat. Oamenii politici care fură trebuie să răspundă pentru ce au furat. Trebuie să răspundă pentru că au furat. Nu-i arestează nimeni pentru că sunt membri de familie. Sigur că dacă îl iei pe Cozma, trebuie să-l iei și pe fiu, că ăla a împărțit banii.”

Spre deosebire de Mircea Diaconu, Draga Olteanu Matei, Tudor Gheorghe, Bogdan Stanoevici și alte nume cunoscute de artiști, Victor Rebengiuc nu s-a predat politicului interesat să ofere funcții, bani și avantaje VIP-urilor care acceptă să-și asocieze imaginea cu PSD.

În ziua de 22 decembrie 1989, respectabilul și valorosul actor a apărut la TVR cu un sul de hârtie igienică. Aflat în direct, Rebengiuc a pus hârtia igienică pe masă și le-a transmis ”să-și șteargă gura” toți cei care au servit, prin tăcere sau prin vorbe, regimul comunist. (vezi imaginile mai jos):

Mulți ani de la Revoluție, Victor Rebengiuc s-a ținut departe de comentarii pe teme politice. Dar în ultima vreme, probabil descumpănit de actuala direcție a României, a ieșit la rampă cu declarații dure la adresa clasei politice actuale, în special a puterii. Iată două pasaje dintr-un interviu de zilele trecute la Digi 24 TV:

„Aștept explicații! Vreau să știu și eu cum și-a făcut Dragnea moșia aia pe care o are în Alexandria, vreau să știu cum are el păduri cu vânat, lacuri cu pești, cum are hoteluri… De unde le-a făcut? Și nu numai el, dar el pare acum personalitatea cea mai importantă a țării și care veghează asupra viitorului ei, cu grijă, cu dragoste… Mă întreb și eu! Nu știu. Trebuie să existe o posibilitate, poate nu foarte legală, dar există”, a spus Victor Rebengiuc, întrebat cum își explică faptul că politicieni care au lucrat toată viața la stat își permit un stil de viață hollywoodian.

„Românii care muncesc îi suferă pe cei care ne conduc, iar cei care ne conduc nu îi aud pe cei care muncesc, nu îi aud și nu se gândesc la cei care muncesc. Mărirea asta de salarii, tare mă tem că e un fel de abatere a atenției: ia banii ăștia, ești mulțumit! Și între timp să lucrăm, să demolăm justiție, demolăm tot, scoatem oameni capabili din justiție, ca să nu mai fie pedeapsă pentru noi, să fie Parlamentul singurul for care conduce și în care s-au adunat cei care știu să se îmbogățească

Leave a reply