duminică, martie 26

Declarație comună a președintelui României și a președintelui Poloniei, la București

0
498
”România și Polonia, unite de un parteneriat și o prietenie trainice, vor continua acțiunea lor hotărâtă pentru ca libertatea, dreptul popoarelor de a-și decide singure soarta, pacea și securitatea să rămână reperele prezentului nostru.”
Este mesajul pe care l-a transmis astăzi, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, alături de Președintele Poloniei, Andrzej Duda.
Iată declarația celor doi șefi de stat:
”Împreună, statele noastre reprezintă o forță care contează – în regiune și în NATO.
Este necesară însă o prezență militară sporită aliată în țara noastră și în zona Mării Negre, ca răspuns cu caracter strict defensiv la agresiunea Rusiei, prin crearea cât mai rapidă a unui Grup de Luptă NATO în România.
Coordonarea noastră este esențială pentru consolidarea substanțială a Flancului Estic și, tocmai de aceea, am decis astăzi să organizăm la București un Summit al Formatului B9, pe care îl voi găzdui la Palatul Cotroceni, în pregătirea Summitului NATO din luna iunie de la Madrid.
În contextul crizei umanitare profunde din Ucraina, am avut un schimb de opinii și de bune practici cu Președintele Duda în ceea ce privește gestionarea valului de refugiați.
Operaționalizarea centrului logistic de la Suceava asigură preluarea asistenței pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova.”, a menționat declarația de presă comună.
TagsNews

Leave a reply