sâmbătă, iulie 20

Decanul Facultății de Medicină din Sibiu a scăpat de COVID, dar spune cum a trăit boala

1
1237

Decanul Facultăţii de Medicină din Sibiu, medicul Radu Fleacă, vindecat de COVID-19, atrage atenţia că aceasta este „o boală serioasă, care creează probleme dificile”.

„Este o boală serioasă, care poate şi creează probleme dificile, şi nu mă refer aici din punct de vedere al sistemului economic şi la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punct de vedere al pacientului care a trecut prin aşa ceva şi care îşi lasă amprenta asupra capacităţii fizice şi psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă. Încă nu se ştie cum este evoluţia acestui virus şi a pacienţilor şi a imunităţii, sunt o grămadă de necunoscute, dar nu sunt eu cel mai în măsură să ofer date ştiinţifice despre acest virus”, a declarat Radu Fleacă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Medic ortoped la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Radu Fleacă, spune că nu ştie cum s-a infectat cu noul coronavirus.

„Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu, personal, am purtat tot timpul mască şi afară, nu am fost în spaţii aglomerate, dar nu ştiu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soţiei mele, din păcate, dar nu am reuşit să infectez pe altcineva”, a precizat Radu Fleacă.

Decanul Facultăţii din Sibiu le transmite celor care nu cred că există boala provocată de noul coronavirus că aceasta „nu este o glumă”.

„Nu pot să vă transmit mesajul meu direct şi consideraţia pe care le-o acord acelor persoane (care nu cred în noul coronavirus – n.r.), dar nu trebuie să avem nicio psihoză. Dar nu este o glumă”, a concluzionat Radu Fleacă, citat de Agerpres.

VEZI ŞI:

Coronavirus: OMS stabilește reguli pentru testarea remediilor din plante africane

„Vom rezista până la sfârșit”. Interviu la BBC cu Svetlana Tijanóvskaya, lidera opoziției din Belarus, fugită din țară

Dragoș Tudorache (PLUS), mesaj după vizita în Parlamentul UE a șefei Opoziției din Belarus: ”Contracarați acest război hibrid!”

1 comment

Leave a reply