sâmbătă, noiembrie 26

De Ziua Marinei, Președintele Johannis: ”Fără o armată puternică și modernă România nu își poate menține calitatea de membru NATO”

3
760

Anul acesta, de ziua Marinei, în portul militar Constanța au ajuns oficialitățile președintele României Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, Lucian Bode (MAI), ministrul Nicolae Ciucă (MApN), dar și prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, colonel Daniel – Mihai Ferencz, Inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, chestorul Adrian Glugă, etc.

Șeful statului, Klaus Iohannis ăn cuvântul domniei sale  a declarat: ”Din păcate, din cauza pandemiei nu pot avea loc nici în acest an festivități ca înainte. Există o singură cale de a reveni la acestea: vaccinarea. Să fim în continuare atenți să ne protejam atât de pe noi cât și pe cei dragi nouă. Regiunea Mării Negre a devenit din ce în ce mai importantă, una de interes major nu doar pentru români, ci pentru întreaga comunitate euroatlantică. Relevanța strategică a Mării Negre este astăzi o certitudine. Ne-am asumat această sarcină împreună cu ceilalți aliați din NATO prin deciziile de a crește reziliența Națională în fața oricăror confruntări. Securitatea națională și siguranță cetățenilor romani sunt vectorii prioritari ai Armatei României. Fără o armată puternică și modernă România nu își poate menține calitatea de membru NATO.

S-au făcut progrese importante în ultimul an în privința înzestrării armatei. Forțele navale care celebrează astăzi a 161-a aniversare reprezintă o componenta esențială a armatei romane. Va felicit pentru profesionalismul demonstrat pe parcursul nenumeroaselor exerciții la care ați participat. Salut pe această cale contribuția forțelor navale la securitatea zonei Mării Negre. În semn de recunoaștere și apreciere am acordat astăzi drapelul de lupta flotilei 56 fregate și direcție hidrografice. Va felicit pentru modul exemplar în care va faceți datoria și vă onorați jurământul față de țară. Vreau să mulțumesc și familiilor dumneavoastră care vă susțin necondiționat. Fie ca Sfânta fecioara Maria să vă aibă în pază și ocrotire oriunde veți naviga. La mulți ani și bun cart înainte.

3 comments

 1. MAITRE 16 august, 2021 at 14:17 Răspunde

  De ziua marinei si a navigatorilor care sarbatoresc si pe ocrotitoarea marinarilor a aparut ospatarul de serviciu care a uitat sa-i imbrace pe toti la fel .

  Pai dupa cum se vede el este inalt ca bradu si in rest precum gardu adica MUT in ardeal cand spui despre cineva ca-i mut ca sa nu-l jignesti si sa-i spui direct ca e prost .

  Ne face de ras breasla noastra din HORECA , asta ne mai trebuia pe cap, manusi albe mai avea nevoie si un ancar.

  Sacou alb tuxedo cu un singur nasture se poarta doar seara in anumite ocazii dar ce sa vezi ca poti fi confundat foarte usor cu un ospatar sau cu un manager de restaurant .

  Oricum a facut diferenta si toata lumea a vazut ca EL este excelenta sa auzi tu un porfesor de fizica a devenit excelenta sa zici ca ar fi rege.

  Ala care la prezentat este un pupincurist desigur , putea sa spuna simplu doamnelor si domnilor vine herr Maus presedintele saracilor si sobolanilor din Romania excelenta sa care vrea sa fie dar nu este.

  Un MUT pentru Romania asta meritam asta avem.

Leave a reply