Suvenir din Turcia. De la snorkeling la pușcărie!

0
887

Toby Robyns (foto jos), în vârstă de 52 de ani, tată a cinci copii, a fost arestat în fața familiei sale, chiar înainte să zboare spre casă, din cauza unor monede vechi descoperite în timp ce făcea snorkeling în stațiunea turcească Bodrum. Personalul aviatic din Bodrum a declarat că monedele erau artefacte istorice și că trebuia predate autorităților.

Familia lui este distrusă. Îl acuză că ar fi luat artefacte din Turcia pe care, evident, nu le cunoștea ca atare. A fost un șoc uriaș pentru toată lumea. Am aflat că riscă trei ani de închisoare”, a declarat un prieten al celui arestat.

Bărbatul era foarte bucuros că a găsit 13 monede vechi, pe care a decis să le ducă acasă ca suvenir după cele două săptămâni de vacanță petrecute în Turgutreis. Dar personalul de securitate de la aeroportul din Bodrum a considerat monedele comori istorice.

„A găsit un număr de monede printre roci și nisip. Când s-a dus să ia avionul către casă acasă, l-au târât și i-au căutat bagajele de mână, apoi l-au arestat în fața familiei sale”, a declarat un martor citat de The Sun.

A fost dus la o secție de poliție și în fața unei instanțe a doua zi. Toby este întotdeauna pasionat de snorkeling. Este hobby-ul lui. Nu e un contrabandist. Ei fac din țânțar armăsar”, a declarat o persoană din familie, sub anonimat.

Foto: thesun.co.uk

Leave a reply