De la JAFO la RAFO. Cum a distrus mafia PSD industria românească. ”E lumină la 2 apartamente din 10”

0
834

RAFO Onești, rafinăria devalizată de caracatița PSD-Iacubov în anii 90, a fost mare subiect de campanie electorală în 2004. Traian Băsescu a folosit atunci termenul ”JAFO” în loc de RAFO, acuzându-l pe Adrian Năstase că a patronat jaful din economie.

la 26 de ani de la acea confruntarea, subiectul revine în actualitate.

Preşedintele PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Oneşti, în cadrul unei întâlniri electorale, că societatea RAFO a fost distrusă de „mafia PSD”.

„RAFO Oneşti şi tot ce era industrie a fost distrusă de mafia pesedistă. Să nu ne facem că nu ştim acest lucru. Oneştiul este ţinut în acest stadiu de dezolare, de decădere continuă, de PSD şi de cei care au condus fără nici un pic de responsabilitate şi de respect faţă de oneşteni, destinele acestui oraş. Când te plimbi noaptea vezi că e lumină la 2 apartamente din 10. Pare din ce în ce mai tare un oraş părăsit. Nu există viaţă economică, chiar şi pe străzi nu există viaţa care este în alte localităţi. Cred că au plecat din Oneşti mii şi mii de oameni tineri care ar fi putut, aici, acasă la ei, să îşi găsească un rost, să îşi întemeieze o familie, şi să încerce să reuşească în viaţă”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că municipiul Oneşti poate deveni un pol de dezvoltare economică.

„Ce ne dorim noi este să schimbăm destinul. Să reluăm prin metode administrative, printr-o guvernare locală cu viziune, urcarea Oneştiului. Acest lucru este posibil. Oneştiul poate deveni un pol de dezvoltare economică în loc să fie un pol de sărăcie, care să susţină dezvoltarea economică şi în localităţile din arealul înconjurător. Aşa funcţionează în toată Europa. Trebuie un singur lucru: oamenii să aleagă bine”, a subliniat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat sâmbătă în municipiul Oneşti unde a participat la un eveniment electoral de susţinere a candidatului Alianţei PNL USR PLUS, Elena Paşcu Apăvăloaie, la funcţia de primar al localităţii.

Leave a reply