luni, septembrie 27

De la 1 ianuarie SAF-T va deveni operaţional, pentru marii contribuabili

0
41

”Sistemul SAF-T – Standard Audit File for Tax va deveni operaţional de la 1 ianuarie 2022 pentru marii contribuabili, iar din martie 2022 înrolarea în Spaţiul Privat Virtual devine obligatorie pentru persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent”, a anunţat azi,  ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

“Îmi propun consolidare fiscal – bugetară, de asemenea, digitalizare şi sprijinirea investiţiilor. Tocmai în acest sens am luat la cunoştinţă chiar aşa cum vă spuneam din prima zi de anumite proiecte şi chiar atunci am decis ca aceste proiecte să fie urcate în transparenţă decizională şi să fie prezentate publicului pentru ca ulterior să fie adoptate. Sunt măsuri care privesc digitalizarea administraţiei publice, pe de o parte, şi de asemenea măsuri pentru susţinerea mediului de afaceri, pe de altă parte”, a spus, Dan Vîlceanu, în aceeași  conferinţă de presă.


Dan Vîlceanu a declarat că acesta este un fişier de audit standard pentru schimbul electronic de date contabile de la contribuabil la organul fiscal într-un format standardizat de date.

Leave a reply