De ce sunt Violeta Alexandru și Florin Cîțu marii dușmani ai PSD. Și de ce moțiunea de cenzură nu-i va învinge pe cei doi miniștri

1
3153

PSD și aliații săi vor să vadă Guvernul Orban plecat din multe motive, principalul fiind nevoia disperată a baronilor de a ajunge la banii statului. Dar în afară de acest motiv foarte important, PSD are câteva cuie și împotriva unor miniștri din actualul Cabinet, cum ar fi Violeta Alexandru, de la Muncă, sau Florin Cîțu, de la Finanțe.

Ministrul Muncii a trebuit să suporte deja atacul unei moțiuni simple, create de PSD exclusiv din dorința de a sabota imaginea unui minister care a început să facă ordine în multe probleme de sistem, cum este de pildă cea a pensionarilor.

Mai mult, PSD a mărit pensiile ”din pix” cu 40%, sperând că această măsură iresponsabilă în vremuri de criză nu va putea fi pusă în practică.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Și iată că, totuși, Florin Cîțu și Violeta Alexandru au găsit resurse neașteptate pentru a respecta o lege dată special pentru a îngropa economia României și orice Guvern care ar fi venit după Viorica Dăncilă.

Practic, PSD a sabotat bugetul de stat sperând că astfel Executivul va intra în colaps financiar și nu va putea plăti pensiile.

Însă azi, ministrul Muncii le-a dat o veste proastă PSD-iștilor și una foarte bună pensionarilor. Spre disperarea PSD, Violeta Alexandru a anunțat că pensiile mărite vor ajunge la timp în septembrie.

„Pensionarii nu merită nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie”, a subliniat ministrul Alexandru, potrivit Agerpres.

„Vor ajunge la timp! Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie. Ar cheltui oricât ca să câştige politic şi speră că nu va funcţiona, până la capăt, mobilizarea pe care am făcut-o. Cu o mână de oameni serioşi din CNPP cărora le mulţumesc pentru tot efortul din aceste zile! De dragul câştigului politic, PSD s-ar bucura dacă întârzie livrarea pensiilor în septembrie. Vom duce lucrurile cu bine până la final! Pensiile vor ajunge la timp. Pensionarii nu merită nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie. Merită respect! Respectul se câştigă prin seriozitate”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Mesajele lui Florin Cîțu au pus pe jar PSD

Recent, și Florin Cîțu a avut două intervenții publice în care a vorbit de sabotajul pus la cale de PSD prin măsuri populiste și iresponsabile care au aruncat în haos finanțele țării, dar le-a servit celor de la PSD și o veste proastă: a găsit bani pentru acoperirea acelor cheltuieli pe care nicio țară nu le-a adoptat în vremuri ca acestea.

Mai mult, Cîțu a a anunțat o revenire pe plus a economiei din 2021, în ciuda sabotajului din interior.

Astfel, „România va avea o revenire economică din trimestrul III, sub formă de V, un scenariu de bază cu care lucrează şi Banca Naţională a României (BNR), iar acest lucru înseamnă creştere economică în 2021”, a spus ministrul Finanțelor.

Florin Cîţu

Cîțu a arătat că, în prezent, economia globală trece „prin cea mai dură perioadă din ultima sută de ani”. Motivul îl reprezintă „o criză de sănătate prelungită care s-a transformat într-o criză economică”.

Săptămâna trecută, ministrul Finanțelor a fost nevoit să facă față unui nou sabotaj financiar provocat de o nouă măsură populistă a PSD: creșterea alocațiilor.

În aceste condiții, în care veniturile la buget au scăzut datorită faptului că economia a fost închisă, am găsit resurse de a crește alocațiile cu 20%. În același timp au fost alocate resurse suplimentare pentru părinții care stau acasă cu copiii și am prelungit acest lucru și pe perioada vacanței. Au mai fost și alte ajutoare în această direcție. Dar pentru acest an, zic că efortul de 600 de milioane de lei, această creștere de 20% pe ultimele luni ale anului, bani care nu au fost niciodată în bugetul pe 2020, pentru că legea a fost aprobată fără surse de finanțare, deci parlamentarii au votat și au spus: găsiți resurse, neconstituțional, am găsit resurse pentru 20%”, a spus Cîțu la Digi 24.

Dar alocațiile vor fi dublate, aceasta e promisiunea pe care o fac. Alocațiile vor fi dublate eșalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, a adăugat ministrul.

Mesajul lui Cristian Diaconescu: nu vă jucați cu criza!

PSD are un nou președinte ”plin” – Marcel Ciolacu – și a depus deja o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Ludovic Orban. Președintele Klaus Iohannis, conștient că PSD nu are alt scop decât a ajunge la putere cu orice preț, inclusiv cu riscul aruncării economiei în faliment, a anunțat deja că nu va permite ajungerea PSD la Palatul Victoria.

Suspendarea președintelui – singura care ar permite PSD să ajungă la putere peste voința lui Iohannis – ar fi un gest politic pe care societatea românească nu l-ar tolera în astfel de vremuri.

Prin urmare, o eventuală debarcare a Guvernului Orban nu va ajuta nici PSD, nici România, după cum sublinia săptămâna trecută și Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, într-un interviu pentru LUMEALIBERA.RO.

”Haideţi să fim raţionali, şi mai ales cei care politic încearcă să joace pe acest fundal, să ne trateze cu ceva mai mult respect. M-am interesat, nicăieri în Europa astăzi, deşi sunt suficiente probleme pe care partidele politice le-ar avea cu Guvernele sau cu coaliţiile aflate la guvernare, nu se gândeşte nimeni să-şi dărâme propriul guvernNu există această opţiune politică, astăzi, în Europa. Şi încă odată, ne putem imagina că sunt nemulţumiri, inclusiv politice în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, nu ştiu, în Spania sau în Italia mai ales, unde clasa politică e mai nervoasă, sau în Franţa ori în alte state”, a spus Diaconescu.

Nu mai ține ”manevra Tăriceanu”!

Emil Boc a fost sabotat chiar de partenerul său din alianța DA. Tăriceanu i-a lăsat moștenire o Românie în faliment, creată special pentru debarcarea lui Boc de la guvernare

Violeta Alexandru și Florin Cîțu sunt doar două exemple despre #rezistența în politică în fața unui tăvălug iresponsabil precum cel al PSD.

În primul rând, au vorbit pe șleau despre dezastrul pe care l-au găsit după guvernele PSD la Muncă sau la Finanțe.

Doi la mână – deși au contestat măsurile populiste ale lui Ciolacu&co. din motive strict bugetare, nu de oportunitate – au făcut eforturi enorme pentru a le respecta.

Și când au reușit să facă rost de bani pentru pensionari și familii cu copii au ajuns în situația de a fi debarcați de exact aceia care au încercat să-i saboteze din start.

Dar cu toate acestea, cei doi miniștri de la Muncă și Finanțe nu sunt învinși nici dacă trece moțiunea de cenzură a PSD.

Declarațiile lui Klaus Iohannis arată că președintele nu va desemna în niciun caz un candidat pentru funcția de prim-ministru de la PSD. Ceea ce înseamnă că, deși pot pleca odată cu debarcarea Guvernului Orban, Violeta Alexandru și Florin Cîțu se pot întoarce în viitorul Cabinet. Spre ciuda PSD, spre spaima lui Ciolacu și a aliaților săi, care au crezut că mai ține ”manevra Tăriceanu” din 2008.

Fostul premier Tăriceanu a mărit pensiile cu puține luni înainte de alegeri – cu ajutorul PSD și deși lumea intrase în criză după prăbușirea Lehman Brothers în SUA – știind că viitorul Guvern (Boc) nu va avea bani pentru plata lor, iar populația va regreta fostul Cabinet Tăriceanu.

PSD a făcut la fel cu mărirea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor, înainte ca Liviu Dragnea să fie condamnat, sperând la fel că, după câteva luni de guvernare a Opoziției, aceasta va sucomba și populația va începe să regrete PSD ”care ne-a dat”.

Se pare că, de data asta, planul PSD n-a mai ținut ca acum 10 ani, când într-adevăr Guvernul Boc s-a prăbușit sub presiunile sociale generate de măsurile populiste. Și la fel de posibil este ca, de data aceasta, să fie ultima oară când PSD se va juca cu viețile și banii românilor, ca în 2008, pe vremea lui Tăriceanu.

Leave a reply